Et statlig kinesisk selskap vil hjelpe den italienske fotballklubben Inter med å bygge en ny arena i Milano. Den skal stå klar i 2017.

Samtidig skal en gruppe investorer fra Kina være interessert i å kjøpe 15 prosent av Inter og dermed bli klubbens nest største eier.

Investert over hele verden

Tidligere har Kina gjerne brukt statlige selskaper for å bygge veier, jernbane, havner, hus og arenaer i økonomisk svake nasjoner i Afrika, Asia og Sør-Amerika. Dette har ofte skjedd i bytte mot olje og andre naturressurser.

Når et datterselskap av det statlige China Railway Construction (CRCC) nå vil bygge et fotballstadion i Italia, starter et nytt kapittel.

- CRCC er verdens fremste entreprenørgruppe. De bygget stadionet i Peking som ble brukt under OL i 2008, sier Inters styremedlem Fabrizio Rindi til Gazzetta.it.

Det kinesiske selskapet meddelte at det er datterselskapet China Railway 15th Bureau Group som forhandler med Inter. En offisiell uttalelse vil bli gitt umiddelbart «når kontrakten formelt er undertegnet», skriver selskapet i en kommentar til Hongkong — børsen.

Hva det statlige selskapet vil ha betalt for bygget, er ukjent.

Prøvde seg på Liverpool

China Railway Construction sier at selskapet ikke inngår i gruppen av kinesiske investorer som har kjøpt seg inn i Inter med drøyt 600 millioner kroner.

I spissen for den satsingen står en forretningsmann fra Hongkong, Kenneth Huang Jianhua, som for et par år siden forsøkte å kjøpe Premier League-klubben Liverpool.

Med tanke på Liverpools middelmådige resultater siden den gang, burde Huang og hans venner være glade for at de trakk seg ut av handelen i tide.

Men utrolig nok, skriver mediene i Hongkong nå, ser det ikke ut til at Huang lærte leksen sin.

Inter beskrives som et sportslig og økonomisk sort hull. Med fem trenere på to sesonger og med økonomiske tap som dekkes ved at klubbens oljemagnat og hovedeier, Massimo Moratti, skyter inn de midler som behøves.

Med det er en vane og metode som ikke kommer til å fungere fra og med neste sesong, da det europeiske fotballforbundets, UEFAs, nye regler for finansielt fair play trår i kraft.