Internasjonale långivere har bedt om en pause i forhandlingene med greske myndigheter om krisepakken til Hellas.

Pausen skal vare «en ukes tid», opplyste talsmann for EUs økonomikommissær Olli Rehn fredag.

Siden begynnelsen av september har utsendinger fra EU, den europeiske sentralbanken ESB og det internasjonale pengefondet IMF forhandlet med grekerne om en avtale om ny krisehjelp.

— Diskusjonene har vært svært intense, sier Simon O'Connor.

Tidligere fredag sa en kilde i det greske finansdepartementet at en avtale kunne være på plass i løpet av dagen. Utsendinger fra EU, den europeiske sentralbanken (ESB) og det internasjonale pengefondet (IMF) forhandler med grekerne.

— Det er realistiske muligheter for at planen kan være klar i løpet av dagen, selv om det ikke er 100 prosent sikkert, sa tjenestemannen.

EU og IMF vil finansiere nødhjelp som er livsviktig for den greske økonomien. Men Hellas ligger langt etter tidsskjema i arbeidet med reformer som långiverne har krevd, og IMF krever nå at Aten-regjeringen gjennomfører nye lønnskutt i offentlig sektor.

Regjeringen skal ifølge nyhetsbyrået AFPs kilder ha avvist dette kravet. Torsdag kom det til sammenstøt mellom sikkerhetsvakter utenfor statsminister Antonis Samaris' kontor og politifolk som protesterte mot kutt i lønnene.