Korssjøen, som har ledet bedriftsforsamlingen siden 2001, vil fratre etter generalforsamlingen 16. mai.

— Jeg er uenig med departementet i prosessen i forbindelse med styrelederskiftet. Her har det vært uenighet mellom noen av oss i valgkomiteen og største eier. Da mener jeg det er fornuftig at jeg står opp og går av, sier Korssjøen til Aftenposten.no

Nærings- og handelsminister Trond Giske ga onsdag beskjed til Telenors styreleder Harald Norvik om at Norvik ikke hadde tillit i sitt verv. Norvik valgte derfor å gå av som styreleder onsdag ettermiddag.

— Jeg fikk beskjed om å møte på Giskes kontor klokken 0900 i dag (onsdag, red.anm.). Der fikk jeg beskjed om at Giske ikke hadde tillit til meg som følge av håndteringen av TV2-saken, sier Norvik om det korte møtet onsdag morgen.

- Dette var dråpen

Dette likte ikke Korssjøen.

— Det er en beslutning jeg tok denne uken og meddelte til nominasjonskomiteen. Dette er ikke relatert spesielt til Harald Norvik, men er relatert til tidspunktet og bakgrunnen for at skiftet av styreleder ble gjort på, sier Korssjøen.

- Er det hendelsene denne uken som utløste det, eller er også alt bråket i forbindelse med salget av TV 2 i januar medvirkende?

— Hendelser legger seg oppå hverandre, vet du. Det er summen av en del hendelser som har ført til dette, og det var dråpen denne uken som fikk begeret til å renne over, sier Korssjøen.

Giske viser til nært forhold

— Jeg tar dette til etterretning, sier Trond Giske til Aftenposten.no.

Han får beskjeden om Korssjøens avgang mens han sitter i et intervju med Aftenposten.

— Med det nære forholdet som har vært mellom valgkomiteens leder og styreformannen, også privat, synes jeg at dette er ryddig, sier Giske.

- Har Korssjøen gått selv, eller har du avskjediget ham?

— Jeg synes dette er ryddig.

- Hvorfor tror du Korssjøen synes du har opptrådt uryddig i denne prosessen?

— Nei, det må du nesten spørre Korssjøen om. Jeg har opptrådt ryddig.

- Skuffet

Norvik og Giske havnet i en skarp ordveksling i vinter, etter at Telenor stemte for at A-Pressen skulle selge sin eierandel i TV 2 til danske Egmont (se fakta).

Staten, via Nærings- og handelsdepartementet, eier 53,97 prosent av Telenor, som igjen eier 50 prosent av A-Pressen, som i januar i år solgte sin halvpart av TV 2.

Søndag 8. januar vedtok A-pressen å selge sine 50 prosent eierandel i TV 2 til danske Egmont, som blir eneeier. I ettertid har det blitt kjent at næringsminister Trond Giske gikk langt for å sikre fortsatt norsk eierskap.

Onsdag måtte altså Norvik gå av, etter beskjed fra Giske.

— Jeg er skuffet, sa Norvik om den manglende tilliten fra næringsministeren.

Giske uttalte onsdag ettermiddag at en helhetsvurdering lå bak hans manglende tillit til Norvik, men bekreftet at TV 2-salget var en del av dette. Han ville imidlertid ikke bekrefte at Telenors tapte milliarder i India var en del av vurderingen.