Klokken 12:00 hadde allerede over 300.000 nordmenn sjekket selvangivelsen siden midtnatt ifølge Altinn, men mange opplever kun å se en kø-plakat.

Står i kø

— På grunn av stor pågang er det mange som har fått beskjed om å prøve igjen. Men systemet har heldigvis ikke hengt seg opp ettersom stadig flere får sjekket selvangivelsen sin, sier Altinns pressekontakt Jørgen Ferkingstad.

I fjor var det 450.000 skattebetalere som sjekket selvangivelsen på nett den første dagen. Ferkingstad regner med at det blir enda flere i år.

— Ettersom så mange allerede har vært inne ser det ut til at det vil bli langt flere i år, sier han.

Kø-plakat

Ferkingstad tror trafikken på siden vil være høy hele dagen, men at den vil toppe seg etter arbeidstid. Slik den også toppet seg i morges.

På Altinns nettsider står det: «Hvis du møter en kø-plakat når du skal sjekke selvangivelsen tirsdag 20. mars, betyr det at svært mange allerede har logget inn før deg. Da må du vente og prøve igjen litt senere.»

FS00020571.jpg
Altinns nettside

– Kø-plakaten betyr rett og slett at svært mange brukere allerede har logget inn i Altinn for å sjekke selvangivelsen. Noen må derfor gjøre seg ferdig før vi kan slippe nye inn. Altinn har tusenvis av brukere hver eneste dag, men akkurat i topptimene den dagen selvangivelsen legges ut kan det bli nødvendig med litt trafikkdirigering, sier Altinn-sjef Kjersti Lauritzen i en pressemelding.I fjor oppsto det problemer med løsningen da folk skulle inn for å sjekke selvangivelsen. På nettsidene forsikres det om at en rekke feil er rettet og kapasiteten i løsningen er betydelig forsterket.

FS00020571.jpg
Altinns nettside