Osloselskap kjøper bergensbarnehager

Bergens største barnehageaktør, Kidsa Barnehager, er solgt til Kidprop AS.

Publisert Publisert

GOD MARGIN: Kidsa barnehager gikk i 2013 med et solid overskudd. Personal- og administrasjonsdirektør Trine Samuelsberg mener resultatet er akseptabelt, men påpeker at de også har store kostnader. Her i Kidsa Inndalen. foto: Ørjan Deisz

  • Guro Valland
iconDenne artikkelen er over fem år gammel

— Jeg vil benytte anledningen til å takke alle de ansatte for deres dedikerte arbeid og evnen til å stå på til det beste for barna. I tillegg vil jeg takke Bergen Kommune og Husbanken for godt samarbeid gjennom 25 år, sier gründer Tore Andersen i en pressemelding mandag.

Han startet sin første barnehage i Kidsa-systemet for 25 år siden, etter at han ikke fikk barnehageplass for sine barn.

310 mill. i omsetning

Kjøper er Oslobasete Kidprop AS. De kjøper 97,08 prosent av aksjene i Kidsa AS fra Tore Andersen (TA Holding AS). Stiftelsen Vappus eier de resterende aksjene i Kidsa AS og vil få tilbud om å selge sine aksjer på samme vilkår som TA Holding AS, ifølge pressemeldingen.

Les også

Så mye tjener Kidsa på barnehagene sine

De nye eierne ønsker ikke å si noe om salgssummen, men forsikrer at foreldre og personal ikke vil merke noe særlig til oppkjøpet.

— I alle fall ikke nå i første omgang. Fremover blir det imidlertid en del oppussing og oppgradering, sier Roger Adolfsen fra Kidprop.

Kidprop AS er eid av brødrene Kristian og Roger Adolfsen samt Benn Eidissen og Even Carlsen. Disse eier Norlandia Barnehagene og driver totalt 135 barnehager i Norge, Sverige, Finland og Nederland. Litt under halvparten av barnehagene ligger i Norge.

BARNEHAGEKONGE:- Vi hadde valget mellom å vokse eller å selge. Vi valgte det siste, sier Tore Andersen, gründer av Kidsa Barnehager. Foto: Grafikk: Eir Stegane

De samme aksjonærene står bak Norlandia Care Group, som i tillegg til barnehager, driver pasienthoteller og sykehjem.

— Blir stor med en gang

Kidsa AS hadde inntekter på 310 millioner kroner i 2013. Overskuddet bikket 24,7 millioner kroner før skatt.

Les også

Alt var på stell. Så snudde barnehagen.

Totalt har Kidsa 2000 barn i 28 barnehager i Bergensområdet.— Bakgrunnen for oppkjøpet er å styrke posisjonen vår i Bergen. Med Kidsa blir vi en stor aktør med en gang, sier Adolfsen.

Forventet omsetning i Norlandia Care Group før oppkjøpet var på rundt 2,8 milliarder kroner.

En overtakelse vil først bli gjennomført etter Konkurransetilsynet har gitt nødvendige tillatelser, heter det i pressemeldingen.

Ser nye muligheter

Personal- og administrasjonsdirektør i Kidsa Barnehager, Trine Samuelsberg, synes det er trist å miste Tore Andersen som eier.

Det er likevel positivt at oppkjøpet vil føre Kidsa Barnehager inn i en landsdekkende organisasjon, mener hun.

— Dette vil gi barnehagene nye erfaringer og utviklingsmuligheter og styrke det faglige miljøet ytterligere. Jeg har fått et godt inntrykk av de nye eierne gleder meg til fortsettelsen, sier Samuelsberg, som fortsetter i stillingen.

Les også:

Publisert

Les mer om dette temaet

  1. Her er Bergens mest populære barnehage