Nektet å sende ny serie - fikk sparken

TVNorges eiere har forsøkt å tvinge administrerende direktør Pål Trælvik i TVNorge til å sende TV-serien "Temptation Island". Trælvik nektet av samvittighetsgrunner - og ble sparket.

På tross av den overraskende oppsigelsen Pål Trælvik fikk gjennom VG og TV2 onsdag kveld, sier han at styret er i sin fulle rett når det sparker ham som redaktør og administrerende direktør i TVNorge.

Detaljstyring — I denne verden skjer ting fort, og det er bra, sa Trælvik, som skal fortsette som redaktør og administrerende direktør for TVNorge inntil de juridiske sidene ved oppsigelsen er avklart.

Styreleder Markus Tellenbach fra Scandinavian Broadcasting Systems, som eier 50,7 prosent av aksjene i TVNorge, ga torsdag Trælvik en forklaring på oppsigelsen fra i går kveld - og bekreftet at Trælvik var ferdig som TV-sjef i denne omgang. Tellenbach har tatt avgjørelsen sammen med Øyvind Johannessen og Bjørn Eidem fra TV 2.

Aldri i styret På en pressekonferanse torsdag sa Trælvik at kravet om å få sende "Temptation Island" aldri er blitt fremmet i styret siden han ble ansatt for fire år siden.

— Hva styrets medlemmer har diskutert utenfor møtene, må ha vært det som gjorde utslaget, hevdet Trælvik. Etter noen henvendelser den siste tiden, sendte Trælvik onsdag en e-post til styreleder Markus Tellenbach og sa han ikke ville sende "Temptation Island". Det skal ha gjort utslaget.

Vil ikke lage utroskap "Temptation Island" går ut på at en gruppe etablerte par skilles og må bo på hver sin side av en sydhavsøy. Der skal de fristes av det motsatte kjønn til utroskap.

— Jeg kan ikke mot min overbevisning delegere myndighet til å utsette mennesker for det som skjer med deltakerne i den TV-serien, konstaterer Pål Trælvik. Han hevder at verdiene parforholdet representerer i samfunnet, ikke skal utsettes for planlagt utroskap.

Det som er skjedd i Big Brother mener Trælvik er en suksess, og han benekter at utroskap er et element i denne formen for virkelighets-TV. NTB

STERKE REAKSJONER: Nils E. Øy i Norsk Redaktørforening reagerer sterkt på at oppsigelsen av Pål Trælvik ble gitt gjennom TV.