– Svaret er veldig enkelt. Dette er et kanonpopulært område å bo i, sier Alexander Johannessen, megler i iHUS.

Før påske solgte han denne 87 m² store leiligheten i Lille Tøyen hageby til 1,1 millioner over takst.

Svært lite er gjort i leiligheten siden den sto ferdig i 1922. På badet i kjelleren er det lavt under taket og betong i vegger og gulv. Kjøkkenet er loslitt, og alle rom må oppgraderes.

Men med potensialet for å bygge ut både kjeller og loft, strømmet håpefulle barnefamilier til visning. Taksten var på 3,9 millioner. Leiligheten gikk til slutt for 5 millioner kroner.

– Hvis hver familie teller som én var det godt over 50 interessenter på visning, sier Johannessen, som opplevde at mange la boligen på hattehyllen da de så hvor mye som måtte gjøres med den.

Interessert i stoff om boligmarkedet? Følg oss på våre facebooksider!

To millioner i oppussing

En oppgradering av boligen og utbygging av loft og kjeller vil trolig koste rundt to millioner kroner. Budrunden startet på 100.000 over takst. Men selv om vinneren overbøy seg selv med 100.000, ble boligen til slutt tatt på forkjøpsrett.

– Det er jo utbyggingspotensialet som gjør at leiligheten går så høyt. Men selv om vi tar dette i betraktning gikk nok boligen høyere enn takstmannen kunne forutsett. De dyreste boligene som er ferdig utbygd i området har gått for over 6 millioner kroner. Denne vil nok koste rundt syv, inkludert oppussing, sier Johannessen, som merker at boligmarkedet fortsatt er brennhett.

Selgers marked

– Veldig mye går over takst i dag, selv om dette ikke nødvendig sier så mye om prisnivået. Men med så lite boliger som ligger til salgs i Oslo nå, er det nok ingen tvil om at det fortsatt er selgers marked, sier han.

Har du tips om boligmarkedet? Send oss en e-post!