Verdens rikeste mann, Carlos Slim, kjøpte nylig nytt hus.

Men det er ikke hvilken som helst bolig, melder Forbes.

For huset, som ligger i krysset av 5th Avenue og 82. Gate i New York, er bare ni meter bredt og kostet Slim 44 millioner dollar. Det tilsvarer omkring en kvart milliard norske kroner.

I løpet av de siste to årene har ingen kjøpt bolig i New York med høyere kjøpessum enn dette.

Trenger mye oppussing

Den meksikanske telekommunikasjonskjempen, som er god for 53,5 milliarder dollar, kjøpte Duke-Semans Mansion, som ligger i umiddelbar nærhet til Metropolitan Museum of Art.

Boligen er ni meter bred, men har en lengde på hele 33 meter i dette luksuriøse strøket av Manhattan. Dessuten ligger den på hjørnet av et kvartal, noe som anses å være veldig attraktivt.

Eksteriøret er fantastisk, men innvendig trenger boligen en god del renovasjon, spekulerer Forbes.

— Fornuftig prissetting

Eiendomsmegleren la Duke-Semans-boligen ut for salg i januar i år. Hadde det vært et normalt hjem, ville man tenkt at syv måneders formidlingstid ville vært et dårlig utgangspunkt.

Men i den raffinerte verdenen av luksuriøse boliger, med salgspris på 10 millioner dollar eller mer, er det forventet at boligene ligger på markedet i to-tre år. Bare noen få tusen mennesker i hele verden har råd til å kjøpe et slikt hjem, og derfor er selgerne ofte vant med at ting tar tid.

Men siden dette huset gikk realtivt fort unna, indikerer det at prisen var realistisk og at det kanskje er økende etterspørsel i luksusmarkedet, skriver Forbes.

4 millioner dollar i prisstigning

Den forrige eieren av boligen var Tamir Sapir , som ble berømt da han steg i gradene fra å være drosjesjåfør til å bli milliardær ved å omsette olje og deretter investere i eiendom.

Han kjøpte i 2006 boligen fra etterkommere av den opprinnelige eieren av huset, tobakko-gigant Benjamin N. Duke, for 40 millioner dollar.

Det betyr at boligen har steget 4 millioner dollar i pris på fire år.