Det er ventet at Apple vil lansere en ny iPhone i år. Etter alt å dømme vil telefonen komme i ny drakt, i motsetning til forrige versjon som kun var en oppgradering av innmaten.

Reuters har snakket med to kilder nyhetsbyrået hevder har god kjennskap til saken: Neste generasjon iPhone og iPad får en ny ladeport.

Apple holder som vanlig kortene tett til brystet og har ikke svart på Reuters' henvendelser.

Må skifte ekstrautstyr

Dersom dette skjer vil gammelt ekstrautstyr der man bruker ladeporten til å koble til, måtte få en overgang for å fungere med fremtidige Apple-produkter.

Årsaken til skiftet skal ifølge Reuters være at Apple har gjort den neste telefonen tynnere. De har flyttet hodetelefoninngangen ned, og for å få plass til den må ladeporten bli mindre.Dermed kan de som lager tilbehør til Apple-produktene le hele veien til banken, mener analytikere Reuters har snakket med.

— Mulighet for produsentene

— Dette representerer en mulighet for tilbehørsprodusentene, sier Pete Cunningham, en analytiker i firmaet Canalys, til Reuters.

Han regner med at den nye ladeporten vil holde lenge før Apple skifter den igjen, dersom det skulle vise seg at Reuters kilder har rett.Fanciso Jeronimo, analytiker i firmaet IDC, mener at Apple må finne en løsning for iPhone-brukere som vil oppgradere telefonen, uten å kjøpe nytt tilbehør.

— Jeg mener at Apple vil komme opp med en løsning, en form for overgang, så folk slipper å kjøpe nytt utstyr, sier analytikeren til Reuters.

Bruker ikke EU-standard

Mange mobil-produsenter bruker standarden mikro-USB som ladeport. Mikro-USB er, som navnet tilsier, en mindre versjon av den kjente og kjære USB-porten.

I fjor kom en EU-kommisjon frem til at mikro-USB skulle være fremtidens felles standard for mobiltelefonladere.

Blant de som deltok i arbeidet med den nye standarden var Motorola, Samsung, Nokia og Apple.