Trondheim-hotell jubler etter nye skjenkeregler

Opphevet skjenkeforbud møtes med sprudlende glede i serveringsbransjen i Trondheim.

Ærverdige Britannia brukte tre år og 1,2 milliarder kroner på å pusse opp før nyåpning i 2019. Nå er det stengt igjen.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over ett år gammel

Trondheim åpner kranene etter at regjeringen tirsdag opphevet det nasjonale forbudet mot alkoholskjenking. Onsdag besluttet formannskapet i kommunen å tillate skjenking av alkohol på serveringssteder til klokken 22.

Blant stedene som så seg nødt til å stenge under strenge restriksjoner ved nyttår, var hotellet Britannia i Midtbyen i Trondheim.

Britannia stengte alle restauranter, barer og spa midlertidig fra og med mandag 4. januar, og i utgangspunktet frem til 20. januar. Etter hvert har planen blitt å holde stengt til 3. februar.

Den holder de seg til, opplyser administrerende direktør Mikael Forselius, som naturligvis mottar dagens nyheter med glede.

– Dette gjør at vi har tro på å kunne åpne den 3. februar som planlagt. Det er dit vi har flyttet gjester og bookinger. Vi har vært urolig for om nasjonalt skjenkestopp skulle fortsette, men nå er vi trygge på at vi klarer å åpne den 3., sier Forselius til E24.

HOTELLDIREKTØR: Mikael Forselius tok over som sjef på Britannia i 2016. Her fra sin tid som administrerende direktør for Røros Hotell.
Les også

Trondheim og Kristiansand vil skjenke: – Ingen grunn til å bremse

Halvparten tilbake

Da hotellet stengte ned, måtte de også permittere 300 ansatte. Forselius anslår nå at omtrent halvparten kan regne med å komme tilbake i jobb fra start i februar.

– Vi trapper opp så fort som bare mulig, men det er avhengig av de øvrige restriksjonene. Det er fortsatt grense på 10 personer på arrangement, og man kan kun skjenke til klokken 22, som gir utfordringer til bardriften.

– Vi kan ikke ha full stab før det er skjenking til midnatt og minst 50 personer tillatt på arrangementer. Da blir det mer folk, sier han.

Les også

Britannia stenger og permitterer 300 hotellansatte

«Pure joy»

For Three Lions English Pub i Trondheim, er dette ekstremt gode nyheter. Den engelske fotballpuben har som andre barer slitt under koronapandemien.

– Dette er «pure joy», sier Adrian «Dougie» Douglas over telefon til E24, rett etter at nyheten ble sluppet.

Han forteller at han har bursdag på lørdag denne uken, og at åpningen av ølkranene blir den beste bursdagsgaven.

– Det har vært en lang og hard tid. Men nå ser vi oss ikke tilbake, bare fremover, sier Douglas.

Fotballpuben har i motsetning til Britannia holdt åpent i perioden, men kun med matservering.

Les også

Smittefrie kommuner hyller skjenkeåpningen

Høie: – For tidlig

Tirsdag kveld ba Stortinget regjeringen snu og gjøre lettelser i den nasjonale skjenkestoppen. Regjeringen fulgte motvillig opp vedtaket.

– Jeg mener at forslaget om å oppheve skjenkestoppen kommer for tidlig. Smittesituasjonen er ustabil, og dette øker risikoen for smittespredning. Men vi vil likevel følge opp stortingsflertallets vedtak, sa helse- og omsorgsminister Bent Høie tirsdag kveld.

Endringene i regelverket skal nå gjennomføres så raskt som mulig, med ikrafttredelse fra midnatt natt til førstkommende fredag. Dette innebærer at det nå blir tillatt å skjenke til klokken 24, men gjester skal ikke slippe inn etter klokken 22.

Avlyser lettelser

Endringene gjelder for hele landet. Det betyr at kommuner med høyt smittetrykk har litt under to døgn på seg til å fatte vedtak om fortsatt skjenkestopp eller andre strengere regler enn de nasjonale.

Onsdag formiddag varsler statsminister Erna Solberg at det neppe blir lettelser i corona-tiltakene neste uke, slik hun opprinnelig varslet sist mandag. Grunnen til dette er lettelsene i skjenkeforbudet.

– Jeg ser ingen grunn til å vurdere lettelser i neste uke nå, sier Solberg til VG.

– Den vurderingen er nå gjort av Stortinget. Det må gå 10 til 14 dager før vi ser effekten av tiltak, legger hun til.

Publisert: