Facebook og Amazon lar ansatte fortsette med hjemmekontor

Facebook tilbyr sine fulltidsansatte å jobbe hjemmefra, noe også Facebook-sjef Mark Zuckerberg skal gjøre. Amazon gir sine ansatte tilsvarende tilbud.

Facebook-sjef Mark Zuckerberg skal vise vei ved å jobbe hjemmefra de neste seks månedene, og selskapets fulltidsansatte får også fortsette med hjemmekontor.
  • NTB-DPA
Publisert Publisert
icon
Denne artikkelen er over ett år gammel

Zuckerberg skriver i et notat at han skal lede an med å jobbe fra sitt eget hjemmekontor i minst seks måneder, melder RTT News.

– Jeg har funnet ut at hjemmekontor har gitt meg mer rom for langsiktig tenkning, og det gjør meg i stand til å tilbringe mer tid med familien, noe som har gjort meg lykkeligere og mer produktiv i jobben, skriver Zuckerberg i notatet, som først ble omtalt av Wall Street Journal.

– Vi lærte så mye det siste året om at et bra stykke arbeid kan gjøres fra hvor som helst, og jeg er nå enda mer optimistisk om at fjernjobbing i større skala er mulig, spesielt ettersom video og virtuell virkelighet forbedres stadig, skriver Facebook-sjefen.

Les også

Facebook vil utestenge Trump i to år – og kanskje lenger

Facebook varslet i mai i fjor at selskapet kun ville la visse ansatte jobbe permanent hjemmefra. Det dreier seg nå derfor om en større endring i bedriftskulturen når alle fulltidsansatte får tilbud om å gjøre det samme.

Amazon kunngjorde torsdag at selskapet vil ha sine ansatte jobbe to dager i uka hjemmefra. Amazon-ansatte som ikke ønsker å tilbringe de øvrige tre dagene på kontoret, kan få søke om unntak slik at de kan jobbe hjemmefra enda mer. Også for Amazon innebærer det en snuoperasjon fra tidligere kunngjøringer. I mars opplyste selskapet at planen var at de ansatte skulle tilbake på kontorene og ikke lenger jobbe hjemmefra.

– Vi har justert våre retningslinjer om å gjenoppta kontorarbeidet og har gjort dem tydeligere. Vi beslutter fra nå av å tilby Amazon-ansatte en blanding av å jobbe fra kontoret og hjemme, skriver selskapet i en blogg.

Publisert
  1. Hjemmekontor
  2. Mark Zuckerberg
  3. Amazon
BT anbefaler

Se Ballspark etter Stabæk-Brann

Se Ballsparks TV-sending og send inn dine spørsmål til gjengen i studio.

LES SAKEN

Mest lest akkurat nå

  1. – Vi har mistet det som gjorde 90-tallet så fantastisk

  2. «Det er ufattelig at vi aldri mer skal ha en samtale med Mette»

  3. – Slår pasninger vi ikke har sett siden Kvisvik

  4. – Hver dag stiller Arne opp for datteren vår

  5. Bil havnet i elv

  6. Line Aaserud (35) endret tankegang og ble kvitt fedmen. Dette er psykologens fem trinn for varig vektnedgang.