Tesla-dominans blant de mest solgte bilene i november

Salget av elbiler har nådd en ny milepæl ved inngangen til desember. Aldri har det blitt solgt så mange elektriske biler som i 2021.

Tesla hadde de to mest populære bilmodellene i november.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over ett år gammel

Tesla innehar både første- og annenplassen på listen over de mest solgte bilmodellene i november, viser statistikk over nyregistreringer fra Opplysningsrådet for Veitrafikken (OFV).

Av modellene Tesla Model Y og Tesla Model 3 ble det solgt henholdsvis 1013 og 771 bilder i november. Tesla utgjør nå 10,3 prosent av det totale nybilsalget så langt i 2021.

Videre på listen for november finner man Volkswagen ID. 4 (725), Audi Q4 e-tron (661), og Nissan Leaf (655).

Les også

Norges elbilmekka

Av 155.709 førstegangsregistrerte personbiler så langt i 2021, er nærmere 100.000 av dem elektriske, viser tallene fra OFV.

Aldri har det blitt solgt over 100.000 elbiler i Norge i løpet av ett år.

– Elbilsalget viser at vi har god kurs mot nullutslipp på norske veier, og det er gledelig at 2021 blir et rekordår for elbiler i Norge, sier Christina Bu, generalsekretær i Norsk elbilforening i en melding.

Norge «går elektrisk»

73,8 prosent av nyregistrerte biler i november var elbiler. Dette er den nest høyeste markedsandelen i løpet av en måned, ifølge OFV.

Ladbare hybrider utgjorde 17,4 prosent av de nye personbilene i november. Dermed har 91,2 prosent av de nye bilene ladekabel.

Les også

Her kjører flest elbil: – Utenkelig for meg å kjøre en fossilbil nå

Biler med kun bensinmotor utgjorde 2,3 prosent av markedsandelen, mens de med kun dieselmotor utgjorde 2,7 prosent.

– Det har vært tydelig lenge nå: Vi «går elektrisk». Av 155.709 førstegangsregistrerte nye personbiler så langt i år, er 99.922 elektriske. Det utgjør hele 64 prosent, og er en økning på 12 prosentpoeng fra 2020, sier Solberg Thorsen, direktør i OFV i en pressemelding.

Avgiftsendringer kan gi utslag

Ladbare hybrider får et avgiftshopp i 2022. Endringene som det er lagt opp til, kan påvirke antall registreringer av nye personbiler i desember, særlig de som har nye ladbare hybrider klare for salg og utlevering.

– Vi antar at mange forhandlere vil sørge for å registrere et stort antall ladbare hybrider mot slutten av året, for på den måten å unngå de avgiftsøkningene som kommer fra nyttår, sier Thorsen.

Han tror dette også vil påvirke salget av elbiler. Den meningen deler også Bu i elbilforeningen.

– Enda flere kommer til å kjøpe elbil neste år, fordi forurensende ladbare hybrider får mindre gunstige avgiftsrabatter. Det styrker elbilens konkurransekraft og vil på sikt gi flere elbiler i bruktbilmarkedet, der forbrukere flest kjøper bil, sier hun.

Publisert: