Elon Musk fortsetter å selge seg ned i Tesla for milliardbeløp

Elon Musk fortsetter å håve inn milliardgevinst på investeringen han først gjorde i 2004.

Elon Musk kjøpte seg inn i Tesla i 2004. Nå håver han inn milliardgevinst.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over ett år gammel

Nye dokumenter sendt til Finanstilsynet i USA viser at Tesla-sjef Elon Musk fortsetter å selge aksjer i selskapet. Ifølge dokumentene solgte han 637.791 aksjer på torsdag.

Salget på torsdag skal ha gitt Musk rundt seks milliarder kroner i kontanter, og totalt denne uken har han nå solgt aksjer for cirka 50 milliarder kroner.

Dette er første gang siden 2016 at Musk selger aksjer i selskapet.

Påstår han selger aksjer for å betale skatt

Forrige helg spurte Musk følgerne sine på Twitter om han skulle selge 10 prosent av aksjene i selskapet.

– Det har vært mye snakk om at urealisert gevinst på aksjer er en måte å omgå skatt på, så jeg foreslår å selge ti prosent av mine Tesla-aksjer, skrev Musk på Twitter, i et stikk til president Joe Bidens plan om å skattlegge milliardærene i USA.

Da avstemningen dagen etterpå var gjennomført hadde 57,9 prosent stemt for salg av aksjene.

Ti prosent av Musks aksjer var verdt 240 milliarder kroner da avstemningen var over, men etter Twitter-stuntet har Tesla-aksjene fått seg en snauklipp på 15 prosent.

Markedsverdien som har blitt barbert bort fra Tesla i løpet av den siste uken utgjør en sum på størrelse med hele markedsverdien til Ford og Mercedes-eier Damler til sammen.

Ved å få Twitter-brukerne til å gi ham grønt lys har Musk likevel klart å unngå spekulasjoner om ta han tar gevinst på Teslas rekordhøye markedsverdi, skriver Reuters.

Solgt unna en halv prosent så langt

Hvis Musk faktisk skal selge ti prosent av aksjene han hadde i Tesla da han la ut avstemningen på Twitter, er han nå bare en fjerdedel av veien. Før avstemningen eide han 23 prosent av elbilselskapet. Nå er han nede i rundt 22,5 prosent.

Tesla står for hoveddelen av sørafrikanerens formue i dag, og Musk kom inn i Tesla som investor og styreformann i 2004, etter salget av Paypal.

Elbilselskapet ble grunnlagt av to andre gründere, men etter å ha sprøytet inn kapital på flere tidspunkt tok Musk over som administrerende direktør i Tesla i 2008. Som resultat av et oppgjør i et søksmål mellom Musk og en av Tesla-grunnleggerne et år senere, ble de enig om at Musk også fikk lov til å kalle seg «med-grunnlegger» av Tesla.

– Han vil redde verden uten å bli konge selv
Publisert: