Opptur på Asia-børsene

Stadig færre coronarestriksjoner i kinesiske storbyer er blant driverne når asiatiske børser har en positiv start på uken.

Åpen retsaurant: En kokk forbereder mat etter at det er lettet på restriksjonene i Kinas hovbedstad Beijing. Bildet er fra 6. juni.
Publisert Publisert

Stoda rundt klokken 07.45 norsk tid denne andre pinsedag, er slik:

* Nikkei i Tokyo, opp 0,58 prosent

* Hang Seng i Hongkong, opp 1,3 prosent

* Shanghai Composite opp 0,84 prosent

* Shenzen Component opp 2,5 prosent

* Kospi i Seoul opp 0,44 prosent

Aksjemarkedet i Japan slår dermeded tilbake etter å ha bikket ned før helgen, mens det er verdt å merke seg at teknologisektoren i Hongkong er blant de som skaper oppdrift for Hang Seng.

Kinesisk innkjøpssjefsindeks (PMI levert fra Caixin) kom mandag, og klokket inn på 41.4, noe som er bedre enn apriltallene på 36.2, men fortsatt under grensemålet som antyder veks, som er satt til 50.

Samtidig er det lettelser i coronarestriksjonene i Beijing, og et stadig mer restriksjonsfritt samfunn er i ferd med å skape optimisme i Kina.

Det er de siste dagene gjort lettelser i hele Beijing, med sine 22 millioner innbyggere, med unntak av Fengtai- og Changping-distriktene. Lettelsene innebærer blant annet at kollektivtransporten går igjen, og at restauranter, frisørsalonger og lignende igjen kan ta imot besøkende i sine lokaler.

– Kinesiske aksjer vil vise en varig og positivt gjenoppretting, sier Chi Lo, senior investeringsstrateg hos BNP Paribas til Bloomberg.

Diana Mousina, sjeføkonom hos AMP Capital, sier til samme kanal at «lettelsene i Kina vil lette på forsyningskjede-problematikken og gi en boost til Kina».

Kollektivtransporten går igjen i Kinas hovedstad, bildet er fra metroen i Beijing 6. juni.
Publisert