Kjendismegler og eiendomsmilliardær unngår rettssak - har inngått hemmelig avtale

Kjendismegler Fredrik Dyve krevde 2,8 millioner kroner av Trygve Bjerke etter salget av eiendomsmilliardærens giganteiendom på Holmenkollen. Nå har partene inngått forlik og unngår en ny runde i retten.

Eiendomsmegler Fredrik Dyve mente han hadde krav på tre millioner kroner i meglerprovisjon etter at Trygve Bjerke solgte sin 11 mål store eiendom i Holmenkollveien.
Publisert: Publisert:

Toppmegler Fredrik Dyve og eiendomsmilliardær Trygve Bjerkes har inngått forlik og dermed satt punktum, for honorarstriden etter salget av sistnevntes luksusvilla på Holmenkollen i Oslo.

Fredrik Dyve i Privatmegleren Dyve & Partnere saksøkte Trygve Bjerke med krav om 2,8 millioner kroner i meglerhonorar, men tapte i tingretten. Ankesaken skulle egentlig startet i Borgarting lagmannsrett denne uken.

– Partene har kommet til enighet og saken er avsluttet, sier Trond Eriksen, styreleder i Privatmegleren Dyve & Partnere til E24.

Eiendomsmilliardæren og kjendismegleren har underskrevet på at innholdet i forliket er konfidensielt.

– Partene har funnet en løsning som begge er rimelig godt fornøyde med. De synes ikke det var noe vits å fortsette med saken, sier advokat Erling Høyte, som representerte Bjerke i saken.

Eiendomsmegler Fredrik Dyve i Privatmegleren Dyve & Partnere
Les også

Profilert megler saksøker Nordvik Bolig – krever 450.000 i lønn og bonus

Solgte privat – nektet å betale honorar

I november 2019 engasjerte Bjerke toppmegler Fredrik Dyve og Jon Kvisgaard i Privatmegleren Dyve & Partnere for å selge giganteiendommen Østre Holmen gård på Holmenkollen i Oslo.

Tidligere hadde advokat Tom E. Johnsen i Sem & Johansen forsøkt å selge eiendommen for 175 millioner kroner uten hell.

Selv om Dyve jekket ned prisen med 25 millioner kroner, forble eiendommen usolgt. I august 2020 solgte Bjerke selv luksusgården direkte til milliardær Jan Haudemann-Andresen og hans bror Stein for 113 millioner kroner.

Les også

Sliter med å selge Exit-bolig: – Ikke hverdagskost

Tapte i tingretten

Dyve krevde etter direktesalget salgsprovisjon på knappe tre millioner kroner. Bjerke nektet å betale, da han mente oppdragsavtalen ikke lenger gjaldt.

Dyve & Partnere, som på sin side mente oppdragsavtalen var blitt forlenget, svarte med å ta saken til retten.

I oktober 2021 ble Bjerke frifunnet for kravet i Oslo tingrett. I stedet ble Dyve dømt til å betale 230.000 kroner i saksomkostninger.

Publisert: