Milliardskrell for Tesla Norway

Teslas norske datterselskap melder om kraftig tilbakegang i både omsetning og resultat for fjoråret. Selskapet skylder på pandemien.

NEDTUR: Tesla solgte langt færre el-biler i Norge i fjor, viser ferske regnskapstall.
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over ett år gammel

Tesla Norways ferske årsregnskap viser at selskapet solgte biler for 6,1 milliarder kroner i 2020.

Til sammenligning solgte selskapet el-biler for 11,34 milliarder kroner i 2019. Dermed er salget nesten halvert på årsbasis for bilgigantens norske datterselskap.

Også driftsresultatet falt, og endte på 92 millioner kroner. Det er en markant nedgang fra 170,1 millioner kroner i 2019.

Regnskapsrapporten viser at selskapet tjente 92 millioner kroner på driften i fjor, også det kraftig ned fra året før hvor Tesla dro inn over 170 millioner kroner.

Ved utgangen av september i fjor var det registrert 3.893 Teslaer, en nedgang på 77 prosent i forhold til samme tidspunkt i 2019 - noe som ga en 11. plass på listen over bilmerker med flest nyregistreringer.

Dette var også året Tesla Model 3 ble lansert i Norge.

Det var Nettavisen som omtalte årsregnskapet først.

Tesla Norge AS

Ny modell er salgsdriver

I første halvår 2021 var markedsandelen for elektriske personbiler 57,3 prosent totalt, skriver den norske el-bilforeningen i en pressemelding, basert på tall fra Opplysningsrådet for veitrafikken.

Den mest solgte personbilen i Norge så langt i år er Tesla Model 3 er den mest solgte bilmodellen i første halvår med 6.273 solgte eksemplarer.

Les også

Vegvesenet «freder» omstridt Tesla-ratt

Peker på pandemien

Tesla selv peker på coronapandemien som utslagsgivende for den nedadgående trenden.

– I 2020 var fabrikken vår stengt en periode på våren som følge av pandemien. Dette fikk følger for leveringssituasjonen i Norge. Mot slutten av året var vi tilbake til en mer normal leveringssituasjon, og i fjerde kvartal lanserte vi en oppgradert versjon av Model 3, med blant annet varmepumpe, som vi begynte å levere til norske kunder, sier kommunikasjonsmedarbeider i Tesla, Nora Wisløff Egenæs, i en mail til E24.

– Nå kommer Model Y i august, og det er det mange som gleder seg til. Mange nordmenn vil ha elbil og mange nordmenn vil ha SUV. Her får du begge deler, sier hun.

Tesla i Norge inntekter

Bunnlinjesmell

Inntektsfallet lar seg høre også på bunnlinjen for bilprodusenten, som må se resultatet falle fra 99 millioner kroner i 2019 til nær 30 millioner kroner i fjor.

Dermed har Tesla Norge fått barbert bort nær 70 prosent av årsresultatet fra 2019.

Publisert: