Minst 15 må gå i Eiendomsmegler Vest

Eiendomsmegler Vest skal nedbemanne med rundt 15 årsverk. 23 ansatte har fått tilbud om sluttpakker.

Publisert:

KUTTER:Toppsjef Sverre Gjessing i Eiendomsmegler Vest kutter rundt 15 ansatte av en stab på totalt 100. Årsaken er hardere konkurranse og at selskapet har for høye kostnader, i følge direktøren. Foto: Helge Skodvin

— Vi er om lag 100 ansatte, og det er selvfølgelig en dramatisk situasjon når rundt et fjerdedel av de ansatte blir tilbudt sluttpakker, sier hovedtillitsvalgt Tom Rosenlund, som representerer Finansforbundet.

Ni mill i minus

Prosessen har vært kjørt mot konkrete personer, og innebærer ikke noe generelt tilbud til alle. 23 ansatte er plukket ut av ledelsen og har fått tilbud om frivillig sluttpakke. Disse er ifølge Rosenlund i en prosess med drøftelsesmøter.

Eiendomsmeglerselskapet har for høye kostnader og må redusere staben etter et resultat på ni millioner i minus i første kvartal, ifølge ba.no. Det er Sparebanken Vest som eier Eiendomsmegler Vest.

Han forklarer at det fortsatt er tidlig i prosessen, men det er klart at dersom frivillighet ikke fører frem vil det gå mot oppsigelser.

Les også:

Les også

Megleren bør ikke bli enerådende

— Det er nok situasjonen. Men som sagt er det ennå tidlig i løpet. Vi håper at dette skal være ferdig i løpet av sommeren, sier Rosenlund.

20-30 års fartstid

Flere av dem som nå blir tilbudt sluttpakker har vært i selskapet i 20–30 år.

Les også:

Les også

29 må gå i Tryg Forsikring

— Disse er venner og kolleger. Det er en trist og kjedelig situasjon, sier Rosenlund.

Samtidig som de nedbemanner, er det 7–8 stillinger som skal bemannes, som de 23 har fortrinnsrett til og kan være med å konkurrere om. Dermed blir det reelle nedbemanningstallet rundt 15 medarbeidere.

Les også:

Les også

Frykter boligprisfall i år

Bedre inntjening

— Vi har hatt en lengre periode med negativ utvikling. Formålet med denne prosessen er å rigge en organisasjon med en fornuftig inntjening og trygge arbeidsplasser i fremtiden, sier administrerende direktør Sverre Gjessing til BA.

Han understrerker at markedsposisjonen til selskapet er bra, med positiv utvikling i salget.

— Selv om oljesmellen har truffet mest i Rogaland, der vi har betydelig virksomhet, er også Hordaland påvirket. Dermed må kostnadene tilpasses inntektene, sier Sverre Gjessing.

Flere eiendomsmeglerforetak forbereder seg på hardere konkurranse i en bransje der ny teknologi vil kunne føre til at publikum selv kan gjøre mer av det som tidligere var eiendomsmeglernes rolle.

Publisert: