Bakkafrost med resultatfall etter vinterstorm og virusutbrudd

Lakseoppdretteren Bakkafrost leverer et operasjonelt driftsresultat på 248 millioner danske kroner i første kvartal. Det er svakere enn ventet og lavere enn på samme tid i fjor.

Bakkafrost presenterer resultater for første kvartal tirsdag morgen.
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over tre år gammel

Den færøyske lakseoppdretteren Bakkafrost rapporterer et operasjonelt driftsresultat på 248 millioner danske kroner i første kvartal, ned fra 268 millioner på samme tid i fjor.

På forhånd var det ventet et operasjonelt driftsresultat på 308 millioner danske kroner, ifølge tall fra Infront.

Tøffe stormer i starten på året og virusutbruddet trekker ned resultatet i kvartalet.

«Covid-19 har siden februar forstyrret laksemarkedet og resultert i et drastisk fall i lakseprisen og logistiske problemer med lufttransport», skriver selskapet.

Bakkafrost har implementert en rekke tiltak i forbindelse med coronapandemien, og tilpasser produksjonen til endrede markedsforhold. De ansatte tilbys også coronatesting hver andre uke.

Markedsdynamikken vil fortsatt påvirkes av Covid-19-situasjonen, som fører til større usikkerhet om estimatene for laksemarkedets utvikling fremover. Det skriver selskapet i tilknytning til Kontali Analyses forventning om en total vekst i laksetilbudet på 2–4 prosent i 2020 fra 2019.

Bakkafrost-sjef Regin Jacobsen presenterer resultater over video på grunn av coronapandemien.

Øker slaktemål for Skottland

Tapet av rundt 1,2 millioner fisk i storm tidligere i år har ført til at Bakkafrost nå venter et slaktevolum på 50.000 tonn på Færøyene i 2020. Det er en nedgang på 7.000 fra forventningen ved inngangen til året.

I Skottland heves slaktemålet med 4.000 tonn til 39.000 tonn.

I første kvartal ble det slaktet 10.700 tonn på Færøyene og 7.300 tonn i Skottland, i tråd med oppdateringen fra april.

Totalt endte resultatet på et underskudd på 148 millioner danske kroner etter skatt, sammenlignet med et overskudd på 213 i samme kvartal i fjor.

– Samlet sett er vi fornøyd med resultatene fra dette utfordrende kvartalet. I tider som dette, ser vi styrke i vår integrerte verdikjede og spesielt i det at vi har med betydelig produksjonskapasitet og fleksibilitet i vårt VAP-segment (foredlingssegmentet), sier konsernsjef Regin Jacobsen i meldingen.

– Vi har vært i stand til å raskt skifte volum fra det spotorienterte markedet til VAP-segmentet for dagligvaremarkedet, og dermed opprettholdt høy produksjon, tilføyer han.

Bakkafrost er det fjerde største lakseselskapet på Oslo Børs med en markedsverdi på rundt 30 milliarder kroner.

Meldingen fra BakkafrostLes også: (+) Investere i oppdrett? Dette er fiskesykdommene du bør vite om
Publisert: