Sommerferie-salget lite påvirket av krigsuroen

Apollo, Tui og Ving merker lite endring tross situasjonen i Ukraina, og nordmenn flest drar fortsatt på sommerferie til Hellas og Spania. Reiser i nær fremtid har imidlertid bremset opp.

Et barn med solhatt og vannflaske hygger seg på stranden, Lanzarote, Kanariøyene.
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over ett år gammel

De store pakketuroperatørene Apollo, Tui og Ving registrerer ikke særlig endringer i bookingpreferanser for sommerens reisemål etter invasjonen av Ukraina.

E24 har stilt dem spørsmål om reiser til destinasjoner øst i Europa, som Tyrkia og Bulgaria har blitt utsatt eller kansellert, samt hvordan eventuelle reisemål i Asia blir påvirket.

Lest denne? Oljepris-sjokket kan gi dyrere flybilletter

Kommunikasjonssjef Nora Aspengren, Tui.

– Nedgang

Kommunikasjonssjef Nora Aspengren i Tui påpeker at ingen av reiseoperatørens flyginger går over russisk eller ukrainsk luftrom.

Men, som ved større hendelser i verden, så merker Tui den pågående konflikten.

– Dette er helt naturlig, og ikke uvanlig. Det er ikke snakk om store endringer, men det har helt klart ført til en nedgang i våre bestillingstall, sier Aspengren til E24.

Tyrkia og Bulgaria er blant Tuis sommerdestinasjoner, men selskapet ser ingen tendens til avbestillinger for disse spesifikt, ifølge henne.

– Nordmenn sikrer seg først og fremst reiser til Spania og Hellas i sommer, og det gjør de også nå.

– Øst som vest

Ving flyr heller ikke til Asia i årets vintersesong.

Reiseoperatøren har stort sett fulle charterflyginger fra mars og frem til påske, og i påsken har pågangen vært så stor at selskapet har satt opp tre ekstrafly til Mallorca fra Oslo, opplyser Norgessjef Marie-Anne Zachrisson til E24.

Norgessjef Marie-Anne Zachrisson, Ving.

– Vi selger fortsatt alle våre reisemål for hele sommersesongen, øst som vest, sier hun.

Mallorca er selskapets største reisemål, etterfulgt av Kanariøyene, Kreta, Rhodos og Kypros.

– Vi har også kunder som kjøper ferier til Tyrkia og Bulgaria, men her er salgstallene lavere. Vi følger disse reisemålene spesielt nøye, sier Zachrisson til E24.

– Ingen endringer

Reiseoperatøren Apollo selger mest reiser til Hellas, Kroatia, Albania, Mallorca og Kypros, men har også reiser til Tyrkia og Bulgaria.

Ifølge kommunikasjonssjef Beatriz Rivera har situasjonen i Ukraina i liten grad påvirket folks sommerferieplaner.

Kommunikasjonssjef Beatriz Rivera, Apollo.

– For sommerens reiser merker vi ingen endringer i bookingmønsteret, salget har økt jevnlig siden nyåret og holder seg stabilt nå. Påsken nærmer seg fullbooket og sommerferien fylles opp, sier Rivera til E24.

Reiser i nærmeste fremtid, som vinterens restplasser, har imidlertid bremset noe opp, ifølge henne.

– Når det er uro i verden, slik som nå, påvirker det nær alltid reiselivet, og først og fremst reiser nærme i tid, sier hun.

– Fortsatt bra

SAS har tidligere stanset ruten mellom Oslo og Kyiv, og droppet planene om to påskerundturer mellom Stockholm og St. Petersburg.

Pressesjef John Eckhoff, SAS.

SAS har også ruter øst i Europa, som til Polen, Tyrkia, Litauen, Estland, Kosovo og Kroatia.

Pressesjef John Eckhoff i SAS ønsker ikke å kommentere på rutenivå, men merker foreløpig lite til endringer i etterspørselen.

– Generelt har vi ikke merket store endringer i booking som kan tilskrives situasjonen i Ukraina. Salget, spesielt mot sommeren, går fortsatt bra, sier Eckhoff til E24.

Publisert: