Kontrollkomiteen legger Stoltenberg-sak på is

Kontroll- og konstitusjonskomiteen på Stortinget går ikke videre med undersøkelsene knyttet til ansettelsen av Jens Stoltenberg som sentralbanksjef.

Finansminister Trygve Slagsvold Vedum (Sp) kunne tidligere i år presentere Jens Stoltenberg som ny sentralbanksjef. Foto: Terje Bendiksby / NTB
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over ett år gammel

Det ble klart i forbindelse med et komitémøte torsdag.

Kontroll- og konstitusjonskomiteen har stilt en rekke spørsmål til statsminister Jonas Gahr Støre (Ap), finansminister Trygve Slagsvold Vedum (Sp) og tidligere arbeids- og inkluderingsminister Hadia Tajik (Ap) om ansettelsen av Jens Stoltenberg som ny sjef for Norges Bank.

Nå legges undersøkelsene på is inntil videre.

– Fra Høyres side er det ikke aktuelt med høring slik situasjonen er nå. Både regjeringen og Nato må bruke alle krefter på å håndtere sikkerhetssituasjonen, sier komitéleder Peter Frølich (H).

Det er likevel ikke utelukket at saken kan bli tatt opp igjen senere. Det kan for eksempel skje i høst i forbindelse med Stortingets behandling av statsrådets protokoller, slik NTB forstår det.

Sofie Høgestøl sitter i kontrollkomiteen for Venstre. Hun mener svarene komiteen har fått, ikke avdekker formelle feil ved ansettelsen.

– Derfor ønsker ikke Venstre å gå videre med en kontrollhøring i denne omgang, sier Høgestøl.

– Likevel mener vi fortsatt at ansettelsen var uklok, da den har skapt tvil om sentralbanksjefens uavhengighet, sier hun.

Også Rødt og Arbeiderpartiet er tydelige på at de ikke ønsker å gå videre med undersøkelsene.

Publisert: