Markant nedgang på Oslo Børs etter oljeprisfall

Tungvektere som oljeselskapene Equinor og Aker BP tynget Oslo Børs torsdag.

NED: Oslo Børs faller fra start.
Publisert: Publisert:

Hovedindeksen på Oslo Børs avslutter handelen torsdag ned 1,77 prosent – sitt første fall på fire dager.

Tungvektere som Equinor (ned 4,3 prosent), Aker BP (ned 6,68 prosent), Telenor (ned 4,34 prosent) og Yara (ned 0,5 prosent) er med på å dra Børsen nedover.

Oljeprisen (brent spot) er ved stengetid 2,4 prosent for dagen til 103,89 dollar fatet.

Analytikere mener utbyttenivået til Aker BP er for lavt

Seismikkduo med sterke kvartalstall

De børsnoterte seismikkselskapene TGS og PGS presenterte torsdag morgen sine resultater for årets andre kvartal.

TGS fikk et resultat før skatt på 33,5 millioner dollar, opp fra minus 22,5 millioner foregående år. Omsetningen kom inn på 230 millioner dollar, en solid økning fra 71,9 millioner i samme periode i fjor.

TGS-aksjen steg to prosent fra start, men avslutter ned 5,66 prosent.

PGS fikk et resultat før skatt på 28 millioner dollar i andre kvartal, opp fra minus 23,5 millioner dollar i samme periode året før. Inntektene endte på 274 millioner dollar i årets periode, mot 186 millioner dollar i samme periode i fjor.

Seismikkselskapet melder samtidig at det er tildelt to «betydelige kontrakter» i Asia-Stillehavet. En av kontraktene er en 3D-undersøkelse i Indonesia av et ikke-navngitt «stort oljeselskap», mens den andre kontrakten er for 4D-innhenting i utenfor Australia av et ikke-navngitt «internasjonalt energiselskap».

PGS-aksjen steg 13 prosent i tidlig handel, men oppgangen dempet seg til 1,21 prosent ved stengetid.

Nedgang i USA

Også de amerikanske indeksene er på vei nedover i tidlig handel torsdag ettermiddag, etter en markant teknologiopptur dagen før.

I Europa er det også nedgang på flere børser, inkludert Frankfurt- og Milano-børsen. Utslagene kommer etter at Den europeiske sentralbanken slo til med en dobbel renteheving på 0,5 prosentpoeng torsdag ettermiddag.

«Sentralbank-styret besluttet at det er passende å ta et større første steg på veien mot normalisering av renten enn det som ble signalisert på sitt forrige møte», skriver sentralbanken i sin uttalelse.

Publisert: