Play Magnus-styret anbefaler et bud på hele selskapet

Sjakkselskap ønsker å sluke hele Euronext Growth-noterte Play Magnus. Budet er på 13 kroner per aksje, mens kursen ligger på 10,5 kroner.

Magnus Carlsen var en av tre som grunnla Play Magnus i 2013. Selskapet gikk på børs i 2020 og siden har aksjekursen falt stort.
Publisert: Publisert:

Styret i Play Magnus anbefaler et bud som har kommet inn på 100 prosent av aksjene i sjakkapp-selskapet fra Chess Growthco, et datterselskap av Chess.com, ifølge en melding.

Budet verdsetter Play Magnus til 799 millioner kroner.

Det tilsvarer en pris per aksje på 13 kroner, mens Play Magnus-aksjen avsluttet til kurs 10,5 kroner onsdag.

Styret har enstemmig anbefalt budet. Fra aksjonærer i styret har budgiver fått aksept på aksjer tilsvarende 37,38 prosent av de utestående Play Magnus-aksjene, fremgår det.

Budet vil gjøres opp i kontanter og/eller aksjer, der aksjonærer som eier en prosent eller mer per i dag kan bestemme om de vil ha kontanter eller aksjer i Chess. Resten får oppgjøret i kontanter.

PMG

Tommel opp

Analytiker i Sparebank1 Markets, Petter Kongslie, mener budet «gir perfekt mening».

– Sammen vil selskapene være i en mye bedre posisjon til å kapitalisere på mulighetene innenfor sjakk. Vi gir tommel opp for kombinasjonen av de to selskapene, sier han.

Konkurrerende oppkjøp er usannsynlig, ifølge analytikeren. Han tror ikke Lichess, som er den tredje store sjakkaktøren, klarer å finansiere et tilsvarende bud.

– Vi vurderer det som høyst sannsynlig at avtalen fører frem, sier Kongslie.

Les også

Hun var kvinnen bak Play Magnus: – Det er helt vilt hvordan det hele startet

Børsras

Play Magnus ble notert på markedsplassen Euronext Growth i 2020. Siden har aksjen falt kraftig. Markedsverdien er på 645 millioner kroner.

– Det har vært fantastisk å oppleve veksten til Play Magnus Group siden 2013 og jeg ønsker å benytte muligheten til å takke hele teamet for utviklingen av selskapet og deres positive bidrag til sjakkverdenen.

– Nå går vi inn i en ny æra og kombinasjonen av disse to selskapene skaper muligheter for sjakk som ingen andre hadde sett for seg tidligere, uttaler medgrunnlegger Magnus Carlsen.

Sjakkspilleren eier 85 prosent av selskapet Magnuschess as, som er andre største Play Magnus-aksjonær med 8,54 prosent av de utestående aksjene, tilsvarende aksjer for 68 millioner kroner med utgangspunkt i budprisen.

Børsfallet har skjedd i takt med at teknologiselskaper faller i verdi internasjonalt, i det høyere renter bidrar til at investorene flytter penger fra selskaper som har fokusert på vekst til andre selskaper som allerede tjener penger.

Tidligere i år meldte selskapet om kostnadskutt, blant annet nedbemanninger.

Play Magnus nedbemanner – tapene tårner seg opp

Pengene har rent ut

Play Magnus Group la også frem rapporten for årets andre kvartal onsdag, som viste et nytt tap før skatt på 0,9 millioner dollar, eller 8,7 millioner kroner.

For første kvartal var underskuddet på 51 millioner kroner, fremgikk det i mai. 

Det samlede underskuddet var etter det på 375 millioner kroner siden inngangen til 2020.

Play Magnus Group får inntekter i hovedsak fra tre områder: Digitale sjakkurs, abonnementstjenester, samt kommersielle partnere og sponsorer for digitale sjakkturneringer.

Publisert: