Her lander Norse Atlantic for første gang i Norge: – Ett skritt nærmere lansering

Norse-grunnlegger Bjørn Tore Larsens flybaby, Norse Atlantic Airways, markerer nok en milepæl like før jul.

Et Boeing 787 Dreamliner-fly fra Norse Atlantic Airways ankom Oslo Lufthavn Gardermoen for første gang mandag.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over ett år gammel

Det skjedde da den transatlantiske nykommeren for første gang ankom Oslo Lufthavn Gardermoen med en av sine Boeing 787 Dreamlinere mandag morgen.

– Leveransen av vår første Dreamliner markerer en viktig milepæl for oss i Team Norse. Nå er vi ett skritt nærmere lansering av komfortable flyginger mellom Europa og USA til en lav pris, sier administrerende direktør og grunnlegger av Norse Atlantic Airways, Bjørn Tore Larsen, i e-post til E24.

Flyet som er ferskt antrukket i selskapets logo og farger, med baugen av et vikingskip på halen, fikk kontakt med norsk jord ca. klokken 10.00.

Norse-sjef Bjørn Tore Larsen

– Fleksibel modell

Norse har tidligere kommunisert en ambisjon om oppstart i månedsskiftet mars/april neste år, og har annonsert destinasjoner som New York, Fort Lauderdale utenfor Miami og Los Angeles.

Parallelt har selskapet sikret seg avgangs- og landingsrettigheter på London Stansted, mens London Gatwick ennå ikke er avklart. Norse Atlantic har også sikret seg gunstige leieavtaler som gjør at selskapet i en periode kun betaler for tiden flyene er i luften, såkalt «power by the hour».

Spredningen av omikron-viruset påvirker foreløpig ikke selskapets oppstartsplaner, sa Norse Atlantic til E24 nylig.

– Vi planlegger oppstart våren 2022 og har en fleksibel modell som gjør at vi kan sette i gang først når vi ser god etterspørsel etter transatlantiske reiser, sier kommunikasjonsdirektør Lasse Sandaker-Nielsen i Norse.

Les også

Norwegian bekrefter: – Ser på enkelte kapasitetsendringer

Norse Atlantics Dreamliner takser på rullebanen etter landing ved Oslo Lufthavn mandag.

Les også: E24s portrettintervju med Norse-grunnlegger Bjørn Tore Larsen (+): – Jeg kommer ikke til å måtte selge huset

Dette støttes også av Norse-sjef Bjørn Tore Larsen mandag.

– Vi tror at etterspørselen etter transatlantiske reiser vil ta seg kraftig opp når pandemien er bak oss. Folk kommer til å ville utforske nye destinasjoner, besøke venner og familie og dra på jobbreise, sier Larsen, og fortsetter;

– Norse vil være der for å tilby komfortable og rimelige flyreiser med våre mer miljøvennlige Dreamlinere til både fritidsreisende og kostnadsbevisste forretningsreisende.

Norse Atlantic Airways

Flere fly til Oslo

Det var Norse-kapteinene Kjetil Risan, Derek Spicer og Ulf Heikmann som satt bak spakene på flyturen, som gikk fra Warszawa til Oslo mandag, opplyser Norse Atlantic til E24.

Les også

Pilotrush til Norse Atlantic: Fått over 2.300 søknader på én uke

Alle Norse Atlantics fly vil bli oppkalt etter nasjonalparker og flyet som landet i Oslo mandag har fått navnet «Rondane».

«Rondane» er av typen Boeing 787–9 Dreamliner, og eies av BOC Aviation, et av verdens største flyleasing-selskaper.

I august meldte Norse Atlantic at det har inngått en leieavtale om seks nye Dreamlinere, hvilket økte flåten til 15 leasede fly som tidligere har vært brukt i Norwegians flåte.

De neste flyene vil leveres fram mot april og alle skal i første omgang være parkert på Oslo Lufthavn, ifølge selskapet.

Publisert: