Utelivsgiganter stenger utesteder

Fursetgruppen, Rekom Norge og Akershusgruppen har hittil sendt ut permitteringsvarsel til totalt 1.200 ansatte. Sistnevnte utelukker ikke at det kan bli flere.

Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over ett år gammel

Rekom er blant de største utelivskonsernene i Norden, og i Norge driver barer og utesteder som Heidi’s Bier Bar, Lawo, Stortorvets Gjæstgiveri og Beverly.

– Vi har stengt alle våre plasser dessverre, og sendt ut permitteringsvarsler til våre medarbeidere, sier Rekom Norge-sjef Frederik Mygind i en e-post til E24.

Han skriver at det berører alle deres omtrent 600 medarbeidere.

Til sammen eier og driver konsernet over 200 barer og utesteder i Danmark, Norge og Finland, ifølge Rekoms nettsider. I Norge har Rekom 40 plasser, opplyser selskapet til E24.

– Det er veldig trist situasjon, både for mange selskaper men især for de berørte medarbeidere.

Akershusgruppen har sendt ut permitteringsvarsler til rundt 300 ansatte i første runde.

«Siste rest av ansatte går når vi har fått gjort siste rest på nedstengning», skriver Akershusgruppen-sjef Ole Johan Tollefsen i en e-post til E24.

Akershusgruppen har blant andre Amundsen Bryggeri & Spiseri, Brasserie Hansken og Cafe Skansen. E24 har foreløpig ikke fått bekreftet hvor mange av Akershusgruppens steder som stenger.

– Nå blør vi penger

Administrerende direktør Gjøran Sæther i Fursetgruppen, som eier blant annet Grand Café i Oslo, opplyser til Dagens Næringsliv at de stenger alle stedene sine. Han utdyper til E24 at de nå har stengt nærmere 30 restauranter og selskapslokaler.

– Det er på grunn av at regjeringen nå har drøyd så lenge med denne lønnskompensasjonsordningen, sier han.

Den siste innstrammingen til regjeringen gjør at de må stenge helt, om de hadde kunnet skjenket til midnatt og dekket til julebord med en meters avstand, hadde de klart seg, ifølge Sæther.

– Da kunne vi brukt opp varene vi har kjøpt inn og de ansatte kunne vært på jobb frem til julaften, sier han.

For at de skulle hatt ansatte på jobb er de avhengig av at staten dekker lønnskostnader tilsvarende inntektstapet, ifølge Sæther. Nå venter han på at kompensasjonsordningen kommer på bordet slik at de kan begynne å regne på om det holder til å ha ansatte på jobb.

Sæther peker på at etter at skjenkestoppen ble innført så har de ikke gjester.

– Nå blør vi penger, og må dessverre gjøre drastiske tiltak, sier han.

Kjeden har nå mistet julebordsesongen to år på rad til smitteverntiltak. I tillegg sender de ut permitteringsvarsel til de ansatte, ni dager før jul. Etter en høst hvor de har stått på etter gjenåpningen.

– Det er forferdelig, slår han fast.

Nasjonal skjenkestopp ved midnatt: – Lett å tenke at det blir flere hjemmefester

– Dette er helt forferdelig

Denne uken innførte regjeringen skjenkestopp, og strengere antallsbegrensninger innendørs.

Allerede samme kveld som pressekonferansen ble holdt varslet Skagstindgruppen og flere utesteder i Tromsø at de måtte permittere ansatte. Daglig leder Morten Guldvik, opplyser til E24 onsdag, at antallet permitterte er 200.

– Dette er helt forferdelig, sa han om permitteringene mandag.

Tidligere onsdag meldte Scandic at de har sendt ut permitteringsvarsel til mer enn 500 ansatte. Da opplyste Nordic Choice og Thon Hotels at de venter med å permittere til de ser hva lønnsstøtteordningen eventuelt vil innebære.

Regjeringen innfører skjenkestopp: – Helt forferdelig

Mandag meldte Nav at 5.200 personer fikk varsel om permittering forrige uke. Rundt halvparten av varslene gjaldt personer i Oslo og Viken, som da hadde de strengeste tiltakene.

Rettelse: I en tidligere versjon av denne saken skrev E24 at Den glade gris er eid av Rekom og var stengt. Det stemmer ikke. Den Glade Gris eies av Bergstrøm AS og holder åpent. Feilen ble rettet 13.40.

Publisert: