Den norske gründeren om milliardtyveriet: – Vi har dekket tapet

Norske Aleksander Leonard Larsen er blant gründerne bak kryptospillet som er rammet av giganttyveriet. Han forteller Shifter at de som offer synes det er bra Økokrim går inn i datatyveriet der fem milliarder kroner i kryptovaluta er stjålet.

Nordmannen Aleksander Leonard Larsen er en av gründerne bak spillet som ble angrepet.
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over ett år gammel

Økokrim tror rundt 750 nordmenn har blitt frastjålet omtrent 50 millioner kroner i kryptovaluta etter hacking av nettspillet Axie Infinity.

Datainnbruddet skjedde 23. mars, men ble først oppdaget tirsdag 29. mars. Totalt ble det stjålet kryptovaluta til rundt fem milliarder kroner.

Utbyttet fra dette angrepet er blant de aller største kryptovalutatyverier i historien, ifølge Økokrim.

Nordmannen Aleksander Leonard Larsen er en av gründerne bak Sky Mavis, som står bak spillet Axie Infinity.

Han sier til Shifter at han ikke vil gå inn på detaljene i dialogen med Økokrim, fordi etterforskningen er pågående.

– Men vi bistår med det vi kan. Vi er ikke eksperter på hva de driver med, og det er betryggende at det er fagfolk på saken. Vi opplever Økokrim som noen av de flinkeste i verden på dette, sier gründeren til nettavisen.

Er du berørt av tyveriet, eller har du andre tips? Ta kontakt med E24s journalister her eller på Whatsapp til +4795458757.

Les også

Etterforsker kryptotyveri av fem milliarder kroner

Hentet penger til å dekke tap

Sky Mavis hentet nylig 1,3 milliarder kroner  for å betale brukerne tilbake, slik Shifter tidligere har skrevet.

– Vi har dekket tapet og betrygger brukerne for å gjenopprette tilliten. Så de har nok ikke merket det på samme måte som oss, sier Larsen til Shifter.

Ifølge Larsen har heller ikke Sky Mavis anledning til å bistå Økokrim eller amerikanske FBI med informasjon om brukerne.

– Vi lagrer ikke den typen data, sier Larsen.

Økokrim har sagt at de ønsker å komme i kontakt med flest mulig nordmenn som hadde verdier i spillet da det ble hacket. Ettersom man ikke kan registrere seg med navn eller nasjonalitet i spillet, har ikke selskapet oversikt over hvilke nordmenn som er berørt.

Det var 1,48 millioner aktive daglige brukere av spillet i april, en nedgang på 45 prosent fra toppen i november, ifølge Bloomberg.

Nedgangen i antall brukere var spesielt merkbar i desember, da spillet annonserte oppdateringer, og etter kryptoangrepet 23. mars.

Hackere stjal krypto for fem milliarder kroner

Kryptospill

Axie Infinity ble lansert våren 2018 og er utviklet av det vietnamesiske spillselskapet Sky Mavis.

Enkelt forklart benytter kryptospillet en såkalt play-to-earn-modell, og gir spillere muligheten til å vinne tokens som kan veksles inn i enkelte Ethereum-baserte kryptovalutaer, ifølge Shifter.

Før man kan gå i gang, må spilleren kjøpe minst tre såkalte Axies, digitale skapninger som ikke er helt ulik de bedre kjente Pokémon, skriver avisen.

Axies’ene kan blant samles, avles, fostres, og slåss.

Axies og andre gjenstander i spillet er såkalt non-fungible tokens (NFT); unike digitale eiendeler.

Publisert: