Hevder de ble lurt trill rundt

Publisert Publisert
  • Vi ble lurt trill rundt, sier et tidligere medlem i gamblingselskapet Word Games Inc (WGI). Han er en av flere medlemmer som nå vil gå til søksmål mot selskapet.
icon
Denne artikkelen er over 17 år gammel

— Jeg har utestående mellom 400.000 og 500.000 kroner i WGI. De pengene vil jeg ha tilbake, og jeg går til søksmål for å få pengene, sier et tidligere medlem av WGI til NTB.

Mannen ønsker å være anonym fordi han frykter ubehageligheter fra WGI dersom han gir seg til kjenne. Onsdag denne uken sendte selskapet ut en medlemsbulletin med trusler om utestengning dersom noen av medlemmene uttalte seg til pressen. Det ble vist til to navngitte personer som allerede var blitt utestengt med umiddelbar virkning etter å ha snakket med media.

Mannen NTB har snakket med var medlem i WGI i tre år, men fikk nok for 15 måneder siden:

— Jeg oppdaget at jeg ble lurt trill rundt og at ting ikke fungerte slik det ble sagt.

Investeringsfond

I august 2002 trakk selskapet uten varsel 5 prosent av det medlemmene hadde til gode fra gamblingselskapet, uten å ha innhentet aksept i forkant.

— Det ble opplyst at pengene skulle gå til en forsikring som skulle dekke medlemmenes tilgodehavende dersom selskapet gikk over ende. Ledelsen sa det var opprettet et investeringsfond som ble kalt Members Investment Fund, forteller det tidligere medlemmet.

For rundt halvannet år siden fortalte en kvinnelig engelsk WGI-ansatt på sine medlemsreiser rundt om i Norge at det sto over 100 millioner kroner i fondet.

— Vi har aldri fått dokumentert hvor disse fondspengene er, sannsynligvis er de i lommene på lederne, sier det tidligere medlemmet.

For havannet år siden skjedde det som virkelig gjorde at mannen fikk nok:

- Manipulerte spillet

Uten varsel fjernet selskapet identifikasjon og køordning blant aksjekjøperne i aksjespillet. Tidligere hadde alle kjøperne hatt sin ID slik at medlemmene kunne følge med på hvem som kjøpte og solgte aksjer.

Uten ID og køordning kunne lederne manipulere spillet slik de selv ville, mener det tidligere WGI-medlemmet:

Selv gikk mannen inn med 50.000-100.000 kroner i selskapet. Etter hvert hadde han millionbeløp til gode, men store verdier gikk tapt på grunn av nedskrivning av aksjene.

Trusler

— Vi ble hele tiden lovet at pengene skulle komme. Samtidig kjørte lederne på med en masse regelendringer som vi måtte akseptere for å komme inn på aksjespillets nettsider. Brøt vi reglene, ble det truet med ekskludering.

Mannen er en av flere tidligere og nåværende WGI-medlemmer som har kontaktet advokat Olav Sylte og bedt om hjelp til å få pengene sine.

— Du kan trygt si at jeg angrer bittert på at jeg lot meg overtale av en kamerat til å bli med på dette, sier mannen.

Publisert
BT anbefaler

Over 500 SAS-flygninger kan bli kansellert

Innstilte flyruter, timelange flyplasskøer og passmangel – her får du siste nytt om reisesommeren 2022.

LES SAKEN

Mest lest akkurat nå

  1. Leitar etter gjerningsmannen

  2. Når andre får barn, gir det Andrea en følelse hun aldri snakker om

  3. Over fleire år skal den sjukehustilsette ulovleg ha slått opp i pasientjournalar

  4. – Forsvarsdepartementet, Forsvarsstaben og andre ansvarlige må se seg selv i speilet

  5. Kariann har ein beskjed til alle som treff ungdom på sommarjobb

  6. Motspilleren trodde hun var lett match. For hvert trekk ble gutten rødere i ansiktet.