Forlik mellom klesgiganten Varner og Pioner

Varner utelukket ikke at partene burde gå hvert til sitt mandag ettermiddag. Nå har det skjedd.

Det kan gå mot forlik mellom Varner og Pioner i Oslo tingrett. Her ankommer Varners team retten torsdag i forrige uke.
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over ett år gammel

Det bekrefter Pioners advokat Stephan Jervell i advokatfirmaet Wiersholm overfor E24.

Partene ble enige etter rettsdagen tirsdag, opplyser Jervell, som ellers ikke kan uttale seg om detaljene i forliket.

Også Frode Eilertsen i Pioner bekrefter på tekstmelding til E24 at partene har inngått forlik, uten å gå inn på detaljer i løsningen.

– Det følger av avtalen at forliket ikke skal offentliggjøres eller kommenteres. Vårt fokus nå blir å gjenoppbygge og videreutvikle Pioner og våre løsninger, skriver Eilertsen.

Advokatene for Varner og gründerselskapet Pioner skulle snakke sammen om en mulig løsning før rettssaken mellom dem fortsatte etter lunsj tirsdag, etter initiativ fra retten selv.

Saken ble utsatt noen timer, men gjenopptatt mot slutten av dagen med videre vitneførsel, før den ble hevet som normalt.

Nå har det altså likevel kommet til en løsning senere tirsdag kveld.

Varners advokat Eirik Raanes i advokatfirmaet Thommessen har så langt ikke besvart E24s henvendelser.

Les også

Marius Varner vitnet i retten: – Pengene rant ut

Flere initiativ fra dommeren

Utviklingen kommer etter at rettsadministrator Kim Heger mandag ettermiddag først løftet ideen for partene.

Tingrettsdommeren hadde en rekke spørsmål til Varners finansdirektør Øyvind Bustnes, som satt i vitneboksen, og blant dem om hvordan de i det hele tatt hadde havnet i retten.

Retten ønsket å vite hva som hadde foranlediget havariet, om hvordan Varner hadde gått fra å akseptere utsettelser og å spytte penger inn i prosjektet, til plutselig å gå fra kontrakten og ende med å bli saksøkt av Pioner AS og Frode Eilertsen.

Les også

Varners finansdirektør: – Ble aldri tatt opp å kjøpe Boozt

Varner: – Ikke interessert i å sitte her

Pioner krever å gjøre ferdig prosjektet og få dertil betalt, oppad begrenset til 105 millioner kroner, mens Varner krever å få kildekoden utlevert, og at Pioner og Frode Eilertsen betaler over 150 millioner kroner til Varner.

Og da tingrettsdommeren løftet spørsmålet mot slutten av rettssakens tredje dag, var Varners finansdirektør Øyvind Bustnes ikke fremmed for tanken.

– Den beste løsningen i dag ville være å droppe hele søksmålet og motsøksmålet. Vi er ikke interessert i å sitte her. Men nå som vi er her så må vi få alt på bordet, sa Bustnes, som gjentok at det hadde vært «det beste for alle parter» å gå hvert til sitt.

Heger stilte også spørsmål ved om Varner fortsatt ville kreve å få kildekoden utlevert, dersom man fant en slik løsning.

– Hvis det er det som skal til for å løse saken, at vi ikke får kildekoden, så skal det ikke være det som står i veien, svarte Bustnes.

– Hva med å betale det utestående til konsulenter og den slags, spurte Heger.

– Jeg har ikke fått oversikten og vi har ikke fått noe krav om det. Men hvis det er noen der ute som ikke har fått pengene sine, så får vi ta den diskusjonen med Marius [Varner], sa Bustnes videre.

Les også

Skulle erobre verden med netthandelsløsning – nå møter han gigantkonsern i retten

Møtte stillhet mandag

Heger fortsatte sin tankerekke, og lurte på om partene fulgte ham.

– Varner har kanskje heller ikke lyst å forlate et synkende skip? De har jo godtatt utsettelser og vært med på dette, et felles prosjekt, og dere har ønsket hverandre god tur i Karibien og slikt. Det har vært et felles samarbeid frem til det havarerte, og Varner skulle «funde» dette, og har gjort det, og så gikk det ikke som dere trodde, noen av dere, sa han, til stillhet fra partenes advokater.

– Skjønner dere hva jeg mener? Eller skal vi nå høre Boston Consulting forsvare at de får sine tre millioner kroner, fortsatte han, med henvisning til konsulentfirmaet BCG, som kartla Pioners påståtte mislighold.

Men partene i rettssalen var ikke klare for en umiddelbar forhandling mandag, og Pioners advokat Stephan Jervell sa at dette var noe han i så fall måtte diskutere med sin klient etter at retten var hevet.

Varners advokat Eirik Raanes har så langt ikke besvart E24s henvendelse for kommentar, mens Pioners Frode Eilertsen skrev i en tekstmelding tidligere i uken at han ikke kan kommentere spørsmål om mulig forlik.

Publisert: