Én av åtte «sparegrisranere» låner fra barna minst én gang i uken, og gjennomsnittlig beløp er 50 pund, rundt 465 kroner, viser undersøkelsen som er gjennomført av Moneysupermarket.com og omtalt av avisen Telegraph.co.uk.

16 prosent av «sparegrisranerne» innrømmer å ha tatt så mye som 100 pund (930 kroner). 20 prosent av dem oppgir at de ikke har betalt tilbake pengene, og bare 58 prosent av disse igjen sier de har planer om å gjøre det.

— Sjokkerende

Mer enn 25 prosent av foreldrene brukte pengene til å betale regninger, 17 prosent oppga drivstoff, og 16 prosent brukte det på dagligvarer, skriver Telegraph.co.uk.

— Det er et tegn i tiden når foreldre som føler den økonomisk trange situasjonen ikke ser andre utveier enn å ty til barnas sparepenger. Vi opplever alle å ha plutselig behov for småpenger til å betale «ta med hjem»-mat, melkemannen eller en lokal pengeinnsamling. Men det er ganske sjokkerende å oppdage at barnas penger ofte trengs til daglige oppholdsutgifter som regninger, bensinpenger eller dagligvarer, sier Kevin Mountford i Moneysupermarket.com til avisen.

Undersøkelsen viser også at britiske barn i gjennomsnitt får 5,98 pund ukentlig i lommepenger. Det tilsvarer omtrent 56 kroner.