Det japanske flyselskapet Japan Airlines kutter flyreiser til Kina som følge av krangelen mellom de to landene om ubebodde øyer i Øst-Kinahavet. Øyene har vært under japansk administrasjon siden 1895, men Kina hevder øygruppen er deres. Antakelser om olje— og gass under havbunnen ved øyene har bidratt til å fyre opp konflikten.

Fra og med neste måned vil selskapet redusere antall avganger mellom Japan og de kinesiske byene Beijing og Shanghai, skriver nettstedet Bloomberg.

Aksjemarkedet reagerte med å sende Japan Airlines-aksjen ned over fire prosent på Tokyo-børsen.

Voldelige protester

Handelen mellom Kina og Japan er stor og samhandelen mellom dem beløper seg til rundt 350 milliarder dollar i året. Kina har truet med handelsboikott, noe som ville få store konsekvenser for Japan.

Konflikten mellom Kina og Japan har også utløst store demonstrasjoner i Kina. Blant annet måtte japanske bilprodusenter stenge ned deler av produksjonen i Kina av sikkerhetshensyn.

Flere dager med heftige protester, noen av dem voldelige, har ført til uro og frykt for en væpnet konflikt mellom de to regionale stormaktene, som etter USA er de to sterkeste økonomiene i verden.