Tusener av briter marsjerte lørdag gjennom Londons gater for å vise sin misnøye med regjeringens sparetiltak og skatteøkninger. «Innstrammingstiltakene er mislykket», sto det å lese på demonstrantenes bannere da de marsjerte forbi parlamentarikernes bygninger. Demonstrantene krevde også at statsminister David Cameron gjør mer for å skape større vekst i Storbritannias økonomi.

Store demonstrasjoner i Italia

Også i Italias hovedstad Roma gikk tusener av mennesker i protesttog lørdag. Demonstrantene krevde at statsminister Mario Monti gjør mer for å hjelpe de mange arbeiderne som er rammet av den over ett år lange økonomiske tilbakegangen i Italia.

— Vi er her for å støtte alle de arbeiderne som ligger i konflikt med selskapene sine under denne økonomiske krisen, sa Michele Giulivia, en av aksjonistene.

Den vedvarende økonomiske nedgangen i Italia har ført til at landet nå opplever den høyeste arbeidsledigheten siden 2004. De store fagforbundene er i stadig økende grad i konflikt med italienske selskaper på grunn av fabrikknedleggelser og oppsigelser.

Også i Italia tok tusener til gatene i protester mot høy arbeidsledighet og nedleggelse av fabrikker.
Max Rossi, Reuters, NTB-Scanpix