BEST Å STÅ: Ja, det er nok greiest å stå under de rådende forhold i Eikedalen denne påsken.

— Skitrekket burde startet oppe ved hytten vår. Da kunne det vært åpent denne påsken også.Aksdal sin hytte ligger drøye hundre meter høyere enn starten for skisenteret i Eikedalen. Der nede er det bar mark, tomme parkeringsplasser og snøkanoner som har gitt opp. Lenger oppe i Eikedalen, ved Aksdal sin nye hytte, er det teoretisk mulig å spenne på seg ski og tråkle seg gjennom lyngheiene opp i høyder hvor de hvite flatene blir mindre flekkete. Skisenteret nede i dalen har ikke holdt åpent siden i skolens vinterferie. Og det har sannsynligvis aldri vært mindre folk på Kvamskogen noen palmehelg siden krigen.

Vil flytte opp dit

Men ekteparet Geir og Karen Aksdal klager ikke. De har ikke tenkt å nøye seg med å bruke hytten bare som hytte. - Når jeg snart blir pensjonist har vi tenkt å flytte opp hit og nøye oss med en leilighet i byen. Da kan vi dra til byen i helgene, sier Geir.

SLIK SER DET UT: Far hytten til Geir Aksdal et stykke oppe i Eikedalen ser det slik ut å se ned på skisenteret.

For han og fruen har det aldri vært aktuelt med hytte på Filefjell, Geilo eller andre steder hvor de kan skryte på seg østlandsklima.— Østlendingene kan bare ha klimaet sitt for meg. Jeg liker variert vær og kommer meg ut uansett. Dessuten har vi så store vinduer at vi får både vær og natur nokså tett på oss, også når vi er inne, sier Geir Aksdal.

Stolheis opp og ned

Men skikjøring innendørs savner han ikke.

— I Dubai hadde de skikkelige stolheiser, og bakkene vi kjørte i var sikkert tre hundre meter lange. Men det var stort sett bare europeere som kjørte på ski innendørs i det gedigne kjøpesenteret. De fleste satt i stolheisen hele tiden, både opp og ned, sier Aksdal.

Han og konen var og besøkte barnebarnet, Glen Andreassen, (24) som jobber for flyselskapet KLM i Dubai.

— Også Glen har vært her på besøk på Kvamskogen nå i helgen, men reiste ned til byen i dag tidlig for å jobbe for flyselskapet. Han jobber med blogger og nettsiden for KLM, men nettdekningen er bedre i Bergen enn her oppe i Eikedalen, sier Karen Aksdal.

Klar for Liverpool

To som ikke har tenkt å reise ned før påsken er over, er barnebarna Sebastian (13) og Marcus (8). De har store forventninger til favorittlaget sitt i fotball.

GØYERE UANSETT: - Det er gøyere å være på Kvamskogen i dårligere vær enn hjemme, sier storebror Sebastian Aksdal (13). Broren Marcus (8) er enig.

— De er begge Liverpool-fan, forklarer farfar.- Nei, jeg holder med Barcelona, korrigerer Marcus.

Palmesøndag var det spill og oppladning til den viktige kampen mellom Liverpool og Manchester City.

Aldri trist

— Det blir ikke vanskelig å få de med på ski, hvis være fremover blir så bra som de lover.

Selv er Geir på tur i all slags vær og skjønner ikke helt maset om Kvamskogen som er så trist i dårlig vær.

ET SAMLINGSPUNKT: Hytten med de store vinduene er et samlingspunkt for hele storfamilien, forteller Geir og Karin Aksdal. Barnebarna Sebastian og Marcus synes det er surt å være hos farfar og farmor.

— I fjor vinter var det jo kaldt, masse snø og sol hver eneste helg. Og det er minst like fint her om sommeren.For Geir og Karen er hytten et samlingspunkt for hele familien hvor de er tett på naturen hele året.

Trenger bare en solskinnsdag

— Det tar femti minutter å komme seg opp hit, så du kan reise på impuls. Og vi slipper timevis i bilkø fra fjellområdene lenger øst. Ikke minst slipper vi alle tunnelene og den aldeles fryktelige kjedelige veien til Voss.

Geir er heller ikke kravstor når det gjelder været.

— Får vi bare en finværsdag nå i påsken, så der det nok. Da vil jeg neste år huske 2014 som den kanonpåsken på Kvamskogen.

KLAR FOR LIVERPOOL: Sebastian Aksdal var tidlig palmesøndag klar for toppkampen mellom favorittlaget Liverpool og Manchester City.
ALLTID ET SPILL: Om det er aldri så dårlig vær og trist ute, så finnes det alltid et spill der inne ...
KANONPÅSKEN: Med påskepynten på plass, skal det bare n dag til med finvær før det blir en kanonpåske.
HJELPER IKKE MED GODE SKI: Under disse forholdene i skitrekket i Eikedalen hjelper det ikke med gode ski.