• Vi har fortsatt et håp om å komme til enighet, sier TV 2s Rune Indrøy.

En halv million TV-seere går glipp av EM-håndballkampen mellom Norge og Ukraina lørdag kveld fordi TV 2 og Canal Digital Kabel-TV ennå ikke har kommet til enighet.

Kveldens kamp sendes nemlig på TV 2 Zebra, som Canal Digitals kabel-TV-kunder ikke lenger har tilgang til. Som en direkte konsekvens av dette har TV 2 valgt å tilby nettjenesten Sumo gratis ut året.

En mulig avklaring mellom partene kan først komme etter helgen.

Fortsatt håp om enighet

— Vi klarte ikke å komme til enighet fredag, men er fortsatt innstilt på å prøve. Men det kommer ingen avklaring nå i helgen, opplyser kommunikasjonsdirektør Rune Indrøy i TV 2 til NTB.

Han forteller at det ikke er planlagt møteaktivitet denne helgen, men legger til at det ikke betyr at man har gitt opp.

— Vi har fortsatt et håp om å komme til enighet, sier Indrøy.

Det har også informasjonssjef Catharina Kokkim i Canal Digital Kabel-TV. Hun sa tidligere denne uken at begge parter er innstilt på å finne fram til en løsning.

Striden dreier seg om hvor mye Canal Digital Kabel-TV skal betale for å distribuere TV 2s innhold. Krangelen har pågått i snart ett år.

Krisemøte i departementet

Den toppet seg fredag 23. november da de to selskapene ble innkalt til Kulturdepartementet for å gi en forklaring på uenigheten.

Uenigheten dreier seg om distribusjonen av nisjekanalene Nyhetskanalen, Bliss, Filmkanalen, Zebra og Sport som Canal Digitals kabel-TV-kunder har mistet tilgangen til. Kun TV 2s hovedkanal er fortsatt tilgjengelig.

Lørdagens kamp i håndball-EM for kvinner mellom Norge og Ukraina sendes på TV 2 Zebra.