Åpner du døren for alle som vil komme på boligvisninger, kan det også hende det følger med noen uvanlige hendelser.

Vi har spurt en rekke eiendomsmeglere om deres mest spesielle erfaringer fra boligvisninger.

Michael Myhre, daglig leder i Eie eiendomsmegler i Stavanger, kan fortelle om en visning der en av de som kom var ekstra sulten.

— En pent kledd fyr hadde med seg en full burgermeny fra Burger King og insisterte på å spise den i stuen. Da han sa han ville legge inn bud etter middagen, kunne jeg ikke nekte det. Han endte opp med å kjøpe leiligheten til slutt, forteller Myhre.

Naboene protesterte

Megler Jan-Petter Haugenhos Eie i Bygdøy Allé kan fortelle om en visning han skulle ha på et hus i Asker for noen år siden, der eplehagen var under fradeling og skulle bygges ut med flere hus.

— Naboene var mildt sagt ikke særlig begeistret for planene, men vi tok sjansen på å annonsere i lokalavisen. I porten ble jeg møtt av en skokk med naboer som hadde protestplakater mot utbyggingen, i hagene rundt hang det bannere og plakater som skulle skremme interessenter fra å kjøpe boligen. Demonstrantene hadde til og med fått med seg en fotograf ogen journalist fra lokalavisen, forteller Haugen.Det hører med til historien at journalisten endte opp med å kjøpe huset.

Sex i stuen

En annen megler forteller om en privat visning av et oppussingsobjekt som bød på overraskelser.

Meglerkontoret hadde to sett nøkler til utlån til interessenter. En gang megleren skulle vise frem leiligheten til et par stykker, hadde et par som hadde lånt nøkler til leiligheten sex på gulvteppet i stuen da de kom inn døren.

Leiligheten var tom, og det store teppet hadde stått sammenrullet i en bod, så de hadde tatt seg tid til forberedelsene med å slepe det ut i stuen først.

Følg Aftenposten Bolig på Facebook!

Godtok lavere bud

Ved salg av en flott bolig på St. Hanshaugen/Bislett, hadde selgeren, som var kunstner, gjort alle triksene i boken for å gjøre det rent og pent i boligen, tent opp i peisen og satt på klassisk musikk og laget kaker.

Det ble servert vin og sjokolade til de som ønsket.

Eiendomsmegler Nils Tore Gjone i Obos, forteller at selger deltok på visningen og snakket ivrig med gjestene.

Påfølgende budrunde dagen etter var hektisk med mange interesserte.— I det vi sitter igjen med høyeste bud og selger blir introdusert for dette, vil hun heller takke ja til et bud 50.000 kroner lavere, da hun følte disse budgiverne hadde større harmoni og tilhørighet til leiligheten, forteller Gjone.

Det endte imidlertid ikke med at budgiverne med «større harmoni» kjøpte leiligheten, og budrunden fortsatte dagen etter.

Alene på visning

Helle Borglund i Obos kan fortelle om uventede episoder også i en helt tom leilighet.

— Visningsassistenten vår ble skremt livet av på en tom visning. Hun satt alene i leiligheten, plutselig begynte en bønneradio å kalle inn til bønn på full guffe. Hun skvatt skikkelig.

Da eiendomsfullmektig Ahsan J. Hassan i DnB NOR Eiendom på Bryn skulle ha visning på en leilighet som var utleid, ville leietagerne være tilstede under ettermiddagsvisningen.

Og de ville ikke bare være der, de ville også lage middag midt under visningen.

— Jeg spurte leietagerne om de skulle spise under visningen, og da svarte de; «vi spiser ute på balkongen, så forstyrrer vi ikke visningen». Det ble ikke noe salg etter denne runden, og til neste visningsrunde fikk leietagerne streng beskjed om å ikke være tilstede, forteller Hassan.