Marissa Mayer sa i går fra seg en av toppstillingene i Google, og begynner i dag på jobben som administrerende direktør i konkurrenten og kriserammede Yahoo!. Hun går også inn som styremedlem i selskapet.

Gravid toppsjef

Mayer kommer fra Wisconsin i USA, og er 37 år gammel. Samtidig som det ble gjort kjent at hun tar over toppstillingen i Yahoo!, fortalte hun magasinet Fortune at hun er gravid, med termin i oktober måned.

Mayer har vært med Google helt siden begynnelsen. Hun startet som ingeniør i 1999, mot slutten av et masterstudium i kunstig intelligens ved Standford – den samme skolen der Larry Page og Sergey Brin først laget søkemotoren til Google.

En av USAs mektigste kvinner

Fra 2005 til 2010 var hun viseadministrerende direktør for søkemotoren, samtidig som hun var sentral i utviklingen av Google Earth, lokasjonstjenester, G-mail og ikke minst bildesøket til Google. Alt i alt skal hun ha hatt en finger med i over 100 av Googles tjenester.

Les på Hardware.no: Vi besøkte Googles hovedkontor i Silicon Valley

I en rekke tidsskrifter har hun blitt omtalt som en av fremtidens viktigste ledere i IT-bransjen, og hun har blitt kåret til en av USAs mektigste kvinner. Hun er dronningen av nerder, skriver E24.no.

Kriserammet Yahoo!

Yahoo! har slitt med å få fotfeste de siste årene. Selskapet har hatt fire administrerende direktører de siste fire årene, uten at det har bedret situasjonen. De har mistet posisjonen som den største søkemotoren på nett, og sliter med annonsesalget som smitter over til Google og Facebook.

Mayer tar over etter Scott Thompson, som ble tvunget ut av selskapet i mai fordi han løy om utdanningen sin.

— Jeg ser frem til å jobbe med selskapets dedikerte ansatte, og bringe frem innovative produkter, innhold og en personlige opplevelser til brukere og annonsører verden rundt, sier Mayer i en pressemelding.

Les på Hardware.no: – Vi har alltid ønsket å lage maskinvare, sier Google

— Styret var enstemmig enig i at Marissas utrolige historie innen teknologi, design og produktutvikling gjør henne til den rette lederen av Yahoo! i denne tiden, sier fred Amaroso, styrelederen i selskapet.