13 kommunalt ansatte i Paralimni mistenkes for å ha lurt til seg minst 500.000 euro (tilsvarende 3,6 millioner kroner) i løpet av sommeren.

De mistenkte ble onsdag denne uken arrestert, og på seg hadde de 25.926 euro og 18 cent i kontanter, melder den kypriotiske avisen Cyprus Mail.

Beløpet tilsvarer nesten 200.000 kroner.

Én av dem skal ha gått rundt med omtrent 10.000 euro da han ble pågrepet.

Flere strender

Ni av de mistenkte har innrømmet å ha puttet penger rett i lomma, mens fire av dem sier de ikke har noe med saken å gjøre.

Paralimni ligger like ved det populære feriemålet Ayia Napa, og omfatter blant annet badebyen Protaras.Underslagene skal ha foregått på flere strender i området, ifølge politiet.

Politiet mener at de mistenkte har skrevet ut samme kvittering flere ganger, håndskrevet kvitteringer og skrevet ut blanke kvitteringer.

Kan være høyere

Byens borgermester, Theodoros Pyrillis sa før helgen at det har gått rykter om denne praksisen de siste fire eller fem årene.

— En stor andel av kundene spør ikke om kvittering. Fra det som er kommet frem, ser det ut til at folk har fått kvittering, men ikke sjekket den, sier borgermesteren, ifølge Cyprus Mail.

Han sier også at det samlede underslåtte beløpet kan være mye høyere enn anslaget om 500.000 euro, som bare gjelder årets sesong.

— I vanskelige tider som dette, er vi forpliktet til å få endene til å møtes. Men hvis du hadde en halv million euro, ville du fått gjort mye for ditt distrikt. Det er mye penger, sier Pyrillis.

Kypros i krise

25. juni i år ble Kypros det femte landet i eurosonen som ba om krisehjelp fra de øvrige 16 landene. De fire første var Hellas, Irland, Portugal og Spania.

Landet sliter med underskudd på statsbudsjettet, krympende økonomi, høy arbeidsledighet og en statsgjeld som vokser svært raskt (se faktaboks).

Det er ennå ikke klart hvor mye landet trenger, men det er først og fremst de kypriotiske bankene som trenger mer kapital. Mange av dem har gått på sviende tap på grunn av situasjonen i Hellas, som er en av Kypros' viktigste handelspartnere. Representanter for EU-kommisjonen, Det internasjonale pengefondet (IMF) og Den europeiske sentralbanken (samlet kalt «Troikaen») uttalte i sommer at Kypros' statsfinanser var dårligere stilt enn ventet.

Senere er det anslått at landet vil trenge mellom 12 og 16 milliarder euro, ifølge Bloomberg.