Fnyser av høye lederlønninger

Oslo (NTB): Olav Thon går hardt ut mot de statseide selskapenes lederlønninger. - Tjener du fem til ti millioner, har du så mange egne penger å passe på at du gjør en dårligere jobb, mener milliardæren.

MAKS TO MILL: Olaf Thon synes to millioner kroner er en passende årslønn for norske ledere. Foto: EIRIK BREKKE (ARKIV)

  • NTB
Publisert Publisert
icon
Denne artikkelen er over ni år gammel

VG har de siste dagene omtalt lønningene til toppsjefene i børsnoterte selskaper. Blant selskapene der staten er største eier, har lønnsutviklingen vært kraftig. Telenor-direktør Jon Baksaas fikk til sammen 18,4 millioner kroner i lønn og frynsegoder i fjor, mens Statoils Helge Lund fikk 11 millioner.

På klar bunnplassering blant børsens 25 største selskaper er Dag Tangevald-Jensen, administrerende direktør i Olav Thon eiendomsselskap. Inkludert styrehonorarer i Thon-konsernet har han rundt to millioner kroner i året. Det bør være maks, er Thons filosofi.

— Når du har en lønn på et slikt nivå, kan ikke jeg se at lønnen avgjør om du får flinke folk eller ikke. Det er veldig lett å gjøre en dårligere jobb når du i tillegg må ha fokus på å forvalte alle pengene dine, sier han til avisen.

Han understreker at han har respekt for Helge Lund, men betegner lønnsnivået hans som «bare tull». Han sier han synes det er svært merkelig at de store statsselskapene leder an i lønnsutviklingen.

— Det er så mange gode ledere i Norge at det ikke er noen grunn til å frykte at de vil forsvinne ut av landet for å få enda høyere lønn, sier han i et spark til norske politikere.

Publisert
Takk for at du leser BTIkke gå glipp av alle nyheter fra Vestlandets største avis.
Bli abonnent
BT anbefaler

Da den unge mannen kjøpte ti flasker, fattet ekspeditøren mistanke

Vektere fulgte med, og politiet ble tilkalt.

LES SAKEN

Mest lest akkurat nå

  1. Se forskjellen fra i fjor til i år

  2. Snøskred i Sogn: – Alle ressurser dimitteres

  3. Over tusen båter deltok i kortesjen, ifølge 17. mai-komiteen: – Fantastisk oppmøte

  4. Her slukes bobilen av flammene

  5. Åtte nye smittede i Bergen – testkø på nasjonaldagen

  6. Kan det bli sydenferie i sommer likevel? Nå faller smitten kraftig ved populære reisemål.