DN: – Tesla har inngått forlik med misfornøyde eiere

Mandag skulle rettssaken som ti skuffede Tesla-eiere har anlagt mot Tesla opp for tingretten i Oslo. Nå skal Tesla i Norge har inngått et forlik med alle berørte.

Publisert Publisert

FØLER SEG LURT: 126 Tesla-eiere føler seg lurt av Tesla i forbindelse med kjøp av modellen S P85D. Foto: KIM KYUNG-HOON / X01368

  • NTB
iconDenne artikkelen er over tre år gammel

Totalt har 126 bileiere saksøkt Tesla Motors Norway fordi de mener bilene de har kjøpt ikke har ytelsene de i henhold til avtalen skulle ha. Ti av dem skulle møte i Oslo tingrett mandag, og utfallet av rettssaken ville avgjort hva resten ville gjøre.

Men nå blir det ikke noen rettssak, ifølge Dagens Næringsliv, som søndag kveld melder at det er inngått forlik med samtlige misfornøyde kunder.

Flere alternativer

Ifølge avisen innebærer forliket en kontantutbetaling på 65.000 kroner, som er omtrent halvparten av det Tesla-eierne opprinnelig krevde. Alternativt kan eierne velge mellom seks andre løsninger, som blant annet inkluderer oppgradering av bilene til raskere akselerasjon, en ny hjulpakke eller kredittkjøp.

Forliket innebærer i tillegg at partene dekker sine egne sakskostnader, skriver avisen.

Teslas informasjonssjef i Norge, Even Sandvold Roland, har ikke ønsket å kommentere opplysningene.

Konflikten gjelder Model S P85D. Dette er en såkalt performance-utgave av den firehjulsdrevne standardmodellen. Standardmodellen ble oppgitt å ha rundt 400 hestekrefter, mens performance-utgaven skrøt av 700 hestekrefter.

Føler seg lurt

Bileierne føler seg lurt fordi bilen bare yter 469 hestekrefter i praksis. De mener at Tesla har lurt dem ettersom opplysningen om 700 hestekrefter var et tenkt tilfelle hvor bilen ikke var drevet av batteriene, men hadde en ekstern strømforsyning på 500.000 watt rett på motoren.

Bilens batterier har ikke kapasitet alene til å få bilen opp i 700 hestekrefter.

Publisert