Storaksjon mot Dreams

Arbeidstilsyn, politi, kemner eller skattevesen har så langt ikke funnet feil.

FIKK STORBESØK: Kemneren, Arbeidstilsynet, politiet og Skatt Vest sto for en storkontroll av Dreams natt til torsdag. ARKIVFOTO: EIRIK BREKKE
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over 11 år gammel

Natt til torsdag gikk offentlighete myndigheter til storaksjon mot Dreams Showbar i Bergen sentrum. Utestedet ble kontrollert i flere timer.

Alle rapporter er ennå ikke klare ennå, men de foreløpige undersøkelsene skal ikke ha vist uregelmessigheter.

Ifølge Frank Ole Pedersen, politibetjent i utlendingsseksjonen i Hordaland politidistrikt, gikk kontrollen rolig for seg.

— Alle som jobbet der var samarbeidsvillige. Vi fikk utlevert det vi trengte av dokumentasjon, og fikk snakket med hver enkelt som jobbet der i enerom, sier Pedersen.

- Jentene jobber lovlig

Politiet fikk blant annet kopier av passene til alle som var på jobb, og har i dag sjekket dokumentasjonen opp mot sine systemer.

— Samtlige er EØS-borgere og lovlige. Ingen er mindreårige, og ingen er tidligere bortvist eller utvist fra Norge. Vi har ikke funnet noe galt, sier han.

Heller ikke seniorinspektør i Arbeidstilsynet, Thure Dreier Iversen, har så langt funnet uregelmessigheter ved Dreams. Han tar imidlertid et forbehold, ettersom de fortsatt trenger dager på å gå igjennom all dokumentasjonen.

— Umiddelbart har vi ikke noe å utstede på Dreams. De var ytterst samarbeidsvillige, både daglig leder og de som jobbet der. Vi fikk all dokumentasjon vi ba om, og fikk snakke med arbeiderne alene. Førsteinntrykket er at det ser greit ut, sier Dreier Iversen.

Sjekket regnskapet

Jostein Rene, underdirektør i Skatt Vest, var også til stede under nattens aksjon. Han sier at «kontrollen gikk greit», men vil ikke kommentere resultatene av aksjonen.

— Vi kontrollerer rutiner rundt inntektslegitimasjon, regnskapsmateriell og bokføringsloven. Resultatet av kontrollen har vi ikke mulighet til å gå ut med, den tilbakemeldingen gir vi til virksomheten, sier han.

Kontrollsjef for kemneren i Bergen, Christine Due Sivertsen, sier at de foretok identitetskontroll og at regler for lønnsinnberetninger er fulgt.

— Til vår glede fant vi ingen uregelmessigheter, ingenting som er i strid med regelverket. Gjennomføringen av kontrollen gikk også greit, sier hun.

Omstridt strippebar

Tross tidvis stor motstand, har strippebaren Dreams holdt stand i Bergen sentrum i snart to år. Da Dreams åpnet dørene i januar i fjor, ble daglig leder Geir Carlsen ble uthengt som hallik og fikk ramponert bilen.

Les også

[No available link text]

Les også

[No available link text]

Da aksjonister «stengte» strippeklubben så sent som for en uke siden, sa han at Dreams «følger loven 110 prosent, og er kanskje det utestedet i byen som er best i klassen fordi vi har noen ekstra øyne mot oss».

Carlsen er fornøyd med at kontrollen så langt viser det han hele tiden har hevdet — at de driver lovlig.

— Våre motstandere hevder at vi har det så fælt hos oss, men kontrollørene var her i hele natt, og alt er i sin skjønneste orden. De hadde ingenting å komme med av avvik, sier Carlsen.

Publisert:
«STENGT»: For en uke siden tapet aksjonister over både døren og åpningstidene.