Nederlag for Autostore i milliardsøksmål

Robotlagerselskapet Autostore gikk i oktober i fjor til søksmål mot britiske Ocado Group både i Storbritannia og USA.

Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over ett år gammel

Den administrative sjefdommeren Charles Bullock i USAs internasjonale handelskommisjon (ITC) har nå kommet med en anbefaling til kommisjonen skal ha en full behandling av saken.

Sjefdommeren anbefaler til kommisjonen at Ocado kan fortsette å importere produktet Ocado Smart Platform til USA. Det stadfestes samtidig at enkelte av Autostores patenter var ugyldige på grunn av et «snevert juridisk spørsmål», skriver Autostore i en melding natt til tirsdag.

– Denne foreløpige beslutningen vil, selv om den stadfestes av kommisjonen, ikke påvirke vår mulighet for å drive virksomhet i USA eller globalt, sier Autostore-sjef Karl Johan Lier i en kommentar.

– Vil forsvare vår immaterielle eiendom

Autostore har til hensikt å bestride den foreløpige beslutningen når saken kommer opp for hele kommisjonen. Det er ventet en endelig beslutning her i april 2022.

– Konklusjonen som sjefdommeren kom til om patentenes gyldighet går imot avgjørelsen fra det amerikanske patent og varemerkekontoret, som avviste å ugyldiggjøre patentene som er aktuelle i denne saken. Vi vil ta opp dette med kommisjonen, og vil fortsette å forsvare vår immaterielle eiendom ikke bare i ITC, men også på alle andre relevante arenaer, sier Lier.

Det understrekes i meldingen at Bullock har kommet frem til at Ocado Smart Platform krenker tre av Autostores patenter. I tillegg har dommeren valgt å avvise Ocados påstand om at patentene ikke kan håndheves, ifølge Autostore.

Venter å bruke 270 mill.

I forbindelse med børsnoteringen av Autostore tidligere i høst skrev selskapet i prospektet at det forventet kostnader knyttet til søksmålet på 15 til 20 millioner dollar.

Men i november fortalte finansdirektør Bent Skisaker at dette var en «slurvefeil». Samtidig kunne Lier fortelle at kostnadene er ventet å lande på 30 millioner dollar, tilsvarende 271 millioner kroner.

De faktiske juridiske utgiftene knyttet til søksmålet var i slutten av november på 26,3 millioner dollar, ifølge kvartalsrapporten som ble lagt frem 24. november.

Ocado er et teknologiselskap og en dagligvareleverandør på nett, notert på Londons FTSE 100-indeks.

Autostore krever at retten stopper Ocado og partneren Tharsus Groups produksjon, import, bruk og salg av teknologi som Autostore mener bryter med selskapets patenter.

Gjorde «slurvefeil» på 90 mill. i Autostore-prospektet
Publisert: