DNB kjøper seg tid - vurderer fortsatt klage på Sbanken-nei

Storbanken som ble nektet å kjøpe opp Sbanken har varslet at de vurderer å klage på avgjørelsen. De har ennå ikke bestemt seg, men nå har det kommet nye frister i saken.

Konsernsjef i DNB, Kjerstin Braathen
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over ett år gammel

DNB fikk ikke kjøpe Sbanken, da Konkurransetilsynet sa nei tidligere denne måneden.

Norges største bank vurderer å klage på oppkjøpsnekten, noe de også antydet samme dag som det ble kjent at Konkurransetilsynet stanser oppkjøpet.

En eventuell klage har frist 7. desember.

I en børsmelding torsdag går det frem at DNB har utsatt fristen for selve oppkjøpet, og fått dette godkjent. Fristen er nå utsatt til 22. desember, fra tidligere 10. desember.

Vurderer fortsatt

Kommunikasjonsdirektør Thomas Midteide i DNB sier at banken fortsatt ikke har kommet frem til om de vil klage på konkurransetilsynets avgjørelse om oppkjøp av Sbanken eller ei.

– Det har ingenting å si til eller fra på vurderingen vår om å klage. Det er en ren teknikalitet som er varslingspliktig, sier Midteide til E24 om meldingen.

Selskapet vil komme med en ytterligere børsmelding innen rimelig tid om en eventuell klage.

Oslo Børs har godkjent forlengelsen av oppkjøpsfristen, ifølge en separat melding.

Har kommet med avhjelpende tiltak

DNB har foreslått avhjelpende tiltak, som også har involvert tredjeparter for å lette bekymringene til tilsynet. Det innebar blant annet salg av hoveddelen i fondsdistribusjonsvirksomheten «i tillegg til atferdsbegrensninger etter slikt salg», ifølge en tidligere melding.

Konkurransetilsynet har vurdert forslagene til avhjelpende tiltak, men fremdeles mener de at oppkjøpet vil svekke konkurransen i markedet for sparing i fond.

– Skuffet

DNB-sjef Kjerstin Braathen sa at hun var skuffet over tilsynets avgjørelse, da den kom 16. november.

– Vi har lagt på bordet at vi ønsker å vite hva som skal til, uten å få klare svar. Gitt at fond er en så liten del har det har det vært sterk vilje til å gjøre det som skal til, sa Braathen.

Sbanken-sjef Øyvind Thomassen måtte la nyheten synke inn.

– Det er naturligvis en lettelse å få et vedtak på prosessen. Dette er jo noe annet enn vi hadde innstilt oss på, så nyheten må nok synke inn hos noen og enhver, sa Thomassen til E24.

Publisert: