160 flyplassarbeidere kan gå ut i streik fra tirsdag

160 flyarbeidere tas ut i streik tirsdag hvis Fellesforbundet og NHO Luftfart ikke blir enige i meklingen. Den starter mandag, med frist ved midnatt samme dag.

160 flyarbeidere tas ut i streik fra tirsdag dersom Fellesforbundet og NHO Luftfart ikke blir i meklingen.
  • NTB
Publisert Publisert

Natt til lørdag gikk 31 flyteknikere ut i streik etter at NHO Luftfart og Norsk Flytekniker Organisasjon (NFO) ikke klarte ikke å bli enige i meklingen. Allerede mandag blir streiken utvidet med ytterligere 75 flyteknikere.

Tirsdag er det fare for ytterligere streik og mer trøbbel for passasjerene. Da møtes Fellesforbundet og NHO Luftfart til mekling etter at resultatet på Flyoverenskomsten ble nedstemt.

Partene møtes hos Riksmekleren mandag, med frist ved midnatt samme dag. Dersom partene ikke kommer til enighet, tas 160 av Fellesforbundets medlemmer ut i streik fra tirsdag.

Kampklare om nødvendig

Fellesforbundet s forhandlingsleder og forbundssekretær Dag-Einar Sivertsen sier at de er motivert for å finne en løsning, men at både delegasjonen og medlemmene er kampklare hvis det skulle bli nødvendig.

– Hvis denne bransjen skal være konkurransedyktig på å tiltrekke seg de rette folkene, må vi se en progresjon i utviklingen av lønnsnivået i overenskomsten. Vi har en svært krevende mekling foran oss der manglende reallønnsutvikling på overenskomsten har vårt klare fokus, sier Sivertsen.

Lasting og lossing

Flyoverenskomsten mellom NHO Luftfart og Fellesforbundet omfatter bakkemannskaper som flyteknikere, mekanikere, stuere, sjåfører, rengjøringspersonell og personell knyttet til lasting og lossing og ekspedisjon.

I det første uttaket har Fellesforbundet varslet plassfratredelse for medlemmer i Aviator i Bergen og Widerøe Ground Handling i Trondheim.

Publisert
BT anbefaler

Sommeren er våt, og strømmen er dyr. Hvordan henger det sammen?

For deg som sliter med logikken i tomme vannmagasiner og skyhøye strømpriser, under alle regnbygene.

LES SAKEN

Mest lest akkurat nå

  1. Bygård evakuert i natt: – Én person til legevakten

  2. Audun taper på å selge strøm fra småkraftverket. – Skulle gjerne ha sendt strøm ut på nettet.

  3. Kraftkommune vurderer å tilby strøm til 50 øre

  4. – Vi har mistet det som gjorde 90-tallet så fantastisk

  5. Her blir bilisten tatt i 127 km/t på E16

  6. Kunstig intelligens og statistikk former fotballens fremtid. Bare spør Håkon Lorentzen.