Oljeselskapet Okea venter milliardinntekter

Høyere olje- og gasspriser bidrar til optimisme for årets tredje kvartal.

Erik Haugane er blant gründerne og storeierne i Okea.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over ett år gammel

Det lille oljeselskapet Okea venter en total omsetning på rundt 1 milliard kroner i tredje kvartal, opp fra 321 millioner kroner i samme periode i fjor.

Den positive utviklingen kommer som en følge av høyere realiserte olje- og gasspriser.

Okea holder prognosene («guidingen») for 2021 uendret. Produksjonen er ventet å lande på 15.500–16.500 fat oljeekvivalenter per dag i år og 17.000–18.000 til neste år.

Prognosene for årets investeringer på 600–700 millioner kroner inkluderer planlagt investering på Hasselmus-prosjektet. Yme New Development-prosjektet er nå i den siste tilkobling- og igangsettingsfasen med ventet produksjonsstart i andre halvår, i tråd med tidligere guiding.

Okea ble startet av oljeveteranen Erik Haugane og Senterparti-toppen Ola Borten Moe, som fortsatt er blant de største aksjonærene.

Haugane gikk av som sjef i Okea tidligere i år. Da sa han at han blant annet ville fortsette som rådgiver til styrelederen i Okea.

– Jeg har mange dårlige samvittigheter som jeg kan bruke mer tid på å jobbe med. Jeg føler jeg vil være i full jobb fremover – det blir ikke golf og seiling ennå, sa Haugane.

Publisert: