Schibsted skrinlegger planene om en fullstendig samlokalisering av både konsernadministrasjonen og alle datterselskapene, og har bestemt at Aftenposten skal flytte fra Postgirobygget — tilbake til Akersgata.

Aftenposten skal disponere fire etasjer i bygget der VG holder til i dag.

— Vi oppnår flere positive effekter ved å flytte tilbake til Akersgata. Flatene er mye større, og det blir mulig å samle de forskjellige seksjonene på en mye bedre måte enn nå. Dessuten blir kostnadene våre lavere, og vi kan gjennomføre flyttingen vesentlig tidligere enn om vi skulle ventet på et nytt bygg, sier Aftenpostens administrerende direktør Sondre Gravir.

Aftenposten og VG skal dele bygg fra 2014.
NTB SCANPIX

Aftenposten flyttet fra Akersgata i 2003, og skal altså tilbake til den tradisjonsrike pressegata 10 år etter.

Tror på samarbeid

Schibsteds konsernsjef Rolv Erik Ryssdal sier han tror samlokaliseringen av VG og Aftenposten vil åpne for nye samarbeidsløsninger. Det tror også redaktørene på.

— Vi ser fram til et nærmere samarbeid med VG på områder der vi har noe å lære av hverandre og som vil gjøre oss enda bedre. Samtidig garanterer jeg at det fortsatt blir en knallhard kamp om de beste nyhetssakene, sier Aftenpostens sjefredaktør Hilde Haugsgjerd.

— VG og Aftenposten har tidligere vært naboer iAkersgata.At tosåstore, viktige og tradisjonsrike mediehussnartskal være under samme tak blirspennende,sier ansvarlig redaktør og administrerende direktør i VG Torry Pedersen til Aftenposten.