Hollywood-stjerne investerer i Bipper-Silje

Jada Pinkett Smith spytter penger inn i bergensk mobileventyr. Gründer Silje Vallestad ble invitert på lunsj med Michelle Obama.

STJERNESTØTTE: Jada Pinkett Smith og Will Smith har vært gift siden 1997. Nå vil Jada satse på bergensselskapet Bipper. Det var datteren Willow som gjorde henne oppmerksom på appen bSafe.
Publisert Publisert
icon
Denne artikkelen er over ni år gammel

Den kvinnelige halvdelen av Hollywood-superparet Will Smith og Jada Pinkett Smith har besluttet å investere i bergensselskapet Bipper, som blant annet har utviklet appen bSafe.

Mobiltjenesten skal hindre overfall og voldtekter. Målgruppen er kvinner i alle aldersgrupper på vei hjem fra byen.

Lunsj med Obama

Jada Pinkett Smith oppdaget appen etter at hennes datter begynte å bruke den i fjor høst. Ikke lenge etter ringte telefonen til Bipper-grunnlegger Silje Vallestad, som har flyttet til USA for å etablere selskapet der.

— Det var ganske uvirkelig, og enda mer uvirkelig var det å befinne meg på lunsj hjemme hos familien sammen med Michelle Obama og flere av skuespillervennene deres, sier Vallestad til bt.no på e-post fra USA.

Blir aksjonær

Les også

- Jeg lurer nesten litt på hvordan de oppdaget oss

Hollywood-skuespilleren går inn som aksjonær i selskapet, som etablerte seg i USA for et halvt år siden. Telefonen fra Smith kom ikke lenge etter flyttingen.

— Med henne, teamet rundt familien og hennes nettverk som allerede involveres i Bipper, kan dette få enorm betydning for oss, sier Vallestad.

Hun vil ikke si hvor mye investeringen utgjør i kroner og øre.

— Når vi fremover skal jobbe med å gjøre tjenestene kjent i USA og resten av verden, har vi langt større nedslagsfelt enn vi ville hatt som et lite, norsk selskap. Reklameverdien denne investeringen utgjør, kan ikke måles i penger, sier gründeren.

Mektig superpar

Jada Pinkett Smith er er skuespiller, og slo gjennom med «Menace II Society» i 1993.

Smith har engasjert seg sterkt i ofre for menneskehandel og talte senest i fjor til det amerikanske sentatet i en høring om temaet.

— Jeg har stor tro på Silje og teamet hennes, og ser frem til å jobbe tett med dem for å spre dette fantastiske produktet til flere, sier Pinkett Smith i den samme pressemeldingen.

Ektemannen Will Smith er kjent fra filmsuksesser som «Men in Black», «Independence Day» og «Bad Boys». Den tidligere rap-artisten tok for alvor steget inn i Hollywood med 90-tallssuksessen "Fresh Prince of Bel-Air", som har rullet og gått også på norske tv-skjermer i mange år.

— Dette er mennesker med føttene godt plantet på jorden, og jeg gleder meg virkelig til å jobbe tett sammen med dem fremover, sier Vallestad.

Les også

Så enkelt kan du se hva barna gjør med mobilen

Beste nykommer

Bergensgründeren Silje Vallestad har vunnet flere priser for sine produkter, og ble senest i 2011 kåret til årets ledertalent.

GRÜNDEREN: Trebarnsmoren Silje Vallestad er grunnleggeren av bergensselskapet Bipper, som har utviklet mobiltjenester siden etableringen i 2007.

Selskapet hennes ble i sin tiid norgesberømt gjennom å utvikle et dataprogram som gjorde at foreldre kunne overvåke ungenes mobilbruk og bruke telefonen til å vite hvor ungene befant seg.

Rett etter nyttår vant 34-åringen pris for beste nykommer i mobiltjeneste-bransjen under en teknologimesse i Las Vegas.

Tjenesten bSafe varsler familie og venner dersom du utløser en alarm.

— Alle de du har lagt inn, får da øyeblikkelig opp et kart som viser hvor du er. I tillegg sender mobilen levende bilder fra kameraet så de kan se hva som skjer. Og en sirene på mobilen uler. Det handler både om å skape oppmerksomhet og å sikre bevis, sa Vallestad etter å ha vunnet prisen.

Appen er ifølge selskapet selv tatt i bruk av mer enn 200.000 kvinner i Norge. Målet å erobre det internasjonale markedet. Selskapet jobber nå med å ansette nye mennesker.

Publisert