Facebook, det sosiale nettverket som for åtte år siden ble startet i en studentbolig på Harvard, debuterte på aksjemarkedet fredag forrige uke.

Etter en trøblete start med tekniske feil, endte selskapets første dag på børs opp 0,61 prosent til 38,23 dollar. Startprisen ved noteringen var 38 dollar.

Mandag, på aksjens andre dag, faller aksjen betydelig, og er i 1530-tiden nede i 35,99 dollar. At en aksje faller såpass så tidlig etter at den ble notert anses som skuffende, skriver The Wall Street Journal.

Klokken 1550 mandag er aksjen ned 11,07 prosent.

Stor omsetning

583 millioner Facebook-aksjer ble omsatt fredag, noe som ifølge E24.no utgjorde hele 6,6 prosent av hele volumet på det amerikanske markedet.

De fleste forventet en kraftig oppgang da Facebook ble tilgjengelig for aksjeinvestorene. Men optimistene ble skuffet. Det ble hverken kjempegevinst eller noen berg og dalbane den første dagen på børs.

Børsanalytikeren Max Wolff mente før børsnoteringen at oppstyret rundt Facebooks børsgang er overdrevet.— Dette er mer et skuespill, en mediebegivenhet og en kulturell hendelse enn en vanlig børsnotering, sa han til nyhetsbyrået Reuters i forrige uke.

I dag har nettsamfunnet anslagsvis 901 millioner medlemmer verden over.