Det skriver avisen Daily Telegraph. At et eldre medlem av den kjente Rothschild-familien har et så svart syn på euroen, er nok et negativt bidrag til euroens stilling i markedet.

Kilder som står nær RIT, signaliserer at veddemålet er «en realistisk tilnærmelse til en valuta som står relativt svakt», skriver avisen.

Men man behøver ikke barontittelen eller milliardformuen til Rothschild for å satse penger på euroens fremtid.

Bookmakere som William Hill og Ladbrokes i Storbritannia tilbyr spill på hvilket land som først må forlate fellesvalutaen. En spansk euroexit gir 1/4 i odds, Hellas har 1/5 i odds og Italia 1/7.

Fransk-tyske bånd

Angela Merkel og Francois Hollande jobber derimot intenst for å motvirke markedets negative syn på euroen.

Den tyske statsministeren og den franske presidenten treffes til arbeidsmiddag i Berlin torsdag kveld før begge skal ha møter med den greske statsministeren Antonis Samaras senere i uken.

Samaras er ventet å be dem om mer tid til å gjennomføre de harde nedskjæringene og reformene som trengs for å få nye kriselån.

Ifølge dagens avtale med EU, IMF (Det internasjonale pengefondet) og ESB (Den europeiske sentralbanken) — kjent som troikaen - skal Hellas kutte utgiftene med 11,5 milliarder euro over de neste to årene. Tyskerne har vært strengest i å kreve at grekerne overholder de vedtatte forpliktelsene. Mens franskmennene har vært noe mer villige til å gi grekerne mer tid til å gjennomføre innstramningene.

Samaras sa torsdag at det er viktig å huske at dersom Hellas blir kastet ut av euroen, kan det sette i gang en dominoeffekt som kan ødelegge hele eurosonen.

Han sier Hellas har et stort økonomisk potensial som de skal få tatt i bruk.

— Vi vil gjøre et spektakulært comeback, sier han ifølge nyhetsbyrået AP.

Europas fremtid

Merkel er imidlertid svært opptatt av at det ikke felles noen endelig dom i møtet med Samaras fredag.

— Vi vil avvente rapporten fra troikaen, og så vil vi ta beslutninger, sier Merkel ifølge Bloomberg.

Den tyske kansleren, som for annet år på rad er kåret til verdens mektigste kvinne av Forbes onsdag, er opptatt av at euroens fremtid er Europas fremtid.

- I EU dreier det seg ikke bare om økonomiske spørsmål, men om dype politiske spørsmål og dermed om hele fremtiden til Europa, sier Merkel.

Hun sier det er i den ånd hun vil gå inn i samtalene med Hollande torsdag.

Merkel og Hollande vil møte pressen torsdag kveld klokken 19.

FS00041664.jpg
Sang Tan/Ap