Proview registrerte varemerket "IPAD" i 2000 og skal også ha vært tidlig ute med et nettbrett. Det kinesiske selskapet leverer innmaten til såkalte LCD-skjermer.

Selskapet kaller produktet Internet Personal Access Device, forkortet IPAD. Kineserne hevder å ha varemerkebeskyttet dette navnet i Kina.

Selskapet har fått gjennomslag for at de eier merkevaren iPad ved enkelte domstoler i Kina. Og nå krever de også at det populære nettbrettet fra Apple stanses også i USA.

— Ikke gyldig

Et datterselskap av Proview i Taiwan skal ha solgt rettighetene til iPad til det britiske selskapet IP Applications som siden solgte det til Apple for 35000 pund.

Men nå mener Proview at hovedkontoret ikke var involvert i dette og at avtalen derfor ikke er gyldig.

Ifølge kilder Wall Street Journal har vært i kontakt med og som refereres i FoxNews omhandler mye av søkesmålet i USA forhandlinger mellom britiske IP Applications og Proview.

Forkortelse

Angivelig skal britene ha sagt at de ønsket merkevaren fordi det var en forkortelse av deres eget fimanavn og at det ikke skulle brukes til utvikling av konkurrerende produkter til Proveiw.

Apple beskyldes for bevisst å ha forledet Proview da de kjøpte rettighetene. Dette benekter Apple på det sterkeste.

— Vi kjøpte de globale rettighetene til iPad-varemerket for flere år siden. Proview nekter å godta avtalen med Apple i Kina. En domstol i Hong Kong har tidligere tatt vårt parti i denne saken, uttaler representanter for Apple.

Fjernet fra butikkene

Proview har tidligere krevd at Kinas tollvesen stanser all import og eksport av Apples iPad. I flere kinesiske byer har politiet fjernet nettbrettet fra butikkene.

Denne uken opplevde de imidlertid et tilbakeslag, da en domstol i Shanghai avviste et krav om å stanse iPad-salget også der. Saken er anket og utsatt.