For åttende gang på rad befinner John Fredriksen (66) seg på toppen av listen når Kapital rangerer de rikeste i Norge. Rederen har en formue på hele 60 milliarder kroner.

TIl sammen er Norges 400 rikeste personer gode for 682 milliarder kroner, mot 616 milliarder kroner i fjor.

Det ser dermed ut til at mye av tapene etter finanskrisen har blitt hentet inn igjen.

168 milliardærer

Fredriksen har hatt en økning i sin formue på 13,9 milliarder kroner siden i fjor. Dette er ifølge Kapital den største formuesveksten i Norge som de har registrert noen gang.

Veksten skyldes at verdien på aksjene Fredriksen eier har steget betydelig. I tillegg har han tatt ut store utbytter. Riggselskapet Seadrill utgjør nå om lag én tredjedel av Fredriksens formue.

Les også:

Samlet formue for de 400 rikeste var høyere i både 2007 og 2008, men det har aldri vært flere milliardærer. Totalt 168 personer kan ikle seg den tittelen.

Rike på mat

På andreplass finner vi eiendomskongen Olav Thon med en formue på 21,3 milliarder, den har vokst med 2,7 milliarder sammenlignet med i fjor.

Familien Johansson er største aksjonær i NorgesGruppen, som omfatter blant annet Kiwi, Meny, Joker, Deli deLuca, Dolly Dimples m.fl.

Hovedarving Johan Johansson inntar tredjeplassen med sin formue på 20 milliarder, et godt steg opp fra 15,7 milliarder i fjor.

Les også:

Mange menn

De seks øverste plassene innehas av samme personer som i 2009.

Kjell Inge Røkke har falt litt ned sammenlignet med i fjor.

Hans formue anslås i dag til å være på 8,65 milliarder kroner, ned fra 9,3 milliarder i fjor.

Listen er dominert av menn. Yuhong Jin Hermansen er høyeste plasserte kvinne på 18. plass med fem milliarder i formue. Neste kvinne er Helene Odfjell på 31. plass med fire milliarder i formue.