Oslo beholder sosial nedstenging og skjenkeforbud

Oslo beholder skjenkeforbudet og sosial nedstenging til 4. februar, sier byrådsleder Raymond Johansen på en pressekonferanse onsdag.

Oslo må regne med strengere tiltak enn resten av landet, sier byrådsleder Raymond Johansen.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over to år gammel

Oslo kommune beholder den sosiale nedstengingen i to nye uker, frem til 4. februar. Det inkluderer en videreføring av forbudet mot alkoholservering.

Det sier byrådsleder Raymond Johansen på en pressekonferanse onsdag.

– Vi må fortsette å møte færrest mulig, holde oss hjemme og være nøye med smitteverntiltak. Forhåpentligvis kan vi presse smitten ned igjen, sier Johansen.

Samtidig åpner hovedstaden opp for fritidsaktiviteter og idrett for barn i barneskolealder.

– Utover det viderefører vi alle tiltakene i den sosiale nedstengingen frem til 4. februar, sier Johansen.

Trondheim-hotell jubler etter nye skjenkeregler

Strengere i Oslo

– Den sosiale nedstengingen i Oslo har vart i to og en halv måned. Så lenge smittesituasjonen er som den er, kan vi ikke gjøre store lettelser i tiltakene, sier byrådslederen.

Johansen understreker at man må regne med strengere tiltak i Oslo enn i resten av landet.

– Etter at det nå åpnes for skjenking i andre deler av landet, skjønner jeg at det blir oppmerksomhet om akkurat dette tiltaket også her i byen. Men for Oslo ligger følgende linje fast: når vi åpner opp vil vi først prioritere barn og unge, sier han.

– Så skal vi åpne opp for skjenking når smittetallene ytterligere går ned. Og det har jeg stor tro på at vi kan få til de kommende ukene.

Han trekker også frem at næringslivet siden mandag har kunnet søke om kompensasjon fra staten for å få hjelp til kostnader.

– Denne uka har vi fått nedslående bilder fra Oslos serveringssteder. Tanker med øl kjøpt til julebordsesongen har gått ut på dato, og må gå rett i avløpet. En presset bransje må ta store tap.

– Jeg håper at denne ordningen er god nok, og at vi ikke får et konkursras i ukene og månedene som kommer, sier Johansen.

Utelivsaktørene må helle flere tusen liter øl rett i dass: – Vi blør sakte i hjel

Opphevet nasjonalt forbud

Før dagens pressekonferanse har regjeringen opphevet det nasjonale forbudet mot alkoholskjenking etter et nederlag i Stortinget.

Forbudet har vært i kraft i to uker.

Nå må kommunene som vil opprettholde skjenkestoppen lokalt vedta dette innen fredag.

Fra før har Trondheim og Kristiansand vært blant kommunene som har besluttet å åpne kranene.

Publisert: