Elon Musk fikk svar fra Twitter-brukerne - flertallet vil han skal gå av som sjef

Samtidig som bildet av Elon Musk og Donald Trumps svigersønn fra VM-finalen vekker oppsikt, la Twitter-sjefen ut en ny avstemming – om seg selv. Nå har «folket» talt.

SHOULD I STAY OR SHOULD I GO: Det var det Elon Musk ønsket å finne ut av i sin nyeste Twitter-avstemming.
Publisert: Publisert:

57,5 prosent stemte ja til at Musk skulle gå av som sjef, mens 42,5 prosent stemte nei, viser resultatet klokken 11:20 norsk tid.

Musk har lovet å følge resultatet av avstemningen, men end er det uklart om han faktisk vil gå av.

Over 17,5 millioner har avgitt sin stemme.

Hvem som helst med en konto på twitter kan delta i avstemningen Musk la ut. Det inkluderer kontoer som styres av datamaskiner, et kjent problem på plattformen.

Det er heller ikke mulig å sikre at de som deltar i avstemningen utgjør et representativt utvalg av brukerne. Dermed vet ingen med sikkerhet hva et flertall av personer med twitter-konto faktisk vil.

Et representativt utvalg betyr at de som spørres eller avgir stemme gjenspeiler brukernes bakgrunn, for eksempel i alder, kjønn og bosted.

Kontroversiell

Det var natt til mandag at han startet avstemningen om sin egen posisjon.

«Bør jeg gå av som sjef for Twitter?», skrev Elon Musk med valgalternativene «ja» og «nei», som startet klokken 00.20.

«Som uttrykket sier, vær forsiktig med hva du ønsker deg, for det kan hende du får det», skrev han i en Twitter-melding en halvtime etter at avstemmingen startet.

Etter at Elon Musk tok over som Twitter-sjef i slutten av oktober, har det ikke manglet på kontroverser – og avstemminger.

Senest i november gjenopprettet han kontoen til Donald Trump, etter at brukerne stemte for at de ville ha den tidligere presidenten tilbake på plattformen.

Sett sammen med Kushner

Avstemmingen kom ikke mange timene etter søndagens VM-finale i Qatar.

«Kunne ikke bedt om en bedre kamp. Utrolig spilt av Argentina og Frankrike!!!!», tvitret Musk kort tid etter at kampen var avgjort.

Etter en nervepirrende straffesparkkonkurranse var det til slutt Argentina som stakk av med VM-gullet – for første gang siden 1986.

Nærmere 90.000 var ifølge arrangøren samlet på tribunen for å se den elleville finalen. Og én av dem var altså Musk.

På bilder som en fotograf har tatt for nyhetsbyrået Reuters, ser man Twitter-sjefen sammen med Jared Kushner, som er gift med Ivanka Trump.

Bildet av Elon Musk og Jared Kushner har blitt publisert i flere medier.

Utestengte journalister

At Elon Musk viser seg offentlig på tribunen i Qatar, skjer samme uke som en rekke journalister fra amerikanske medier ble utestengt fra Twitter.

Årsaken skal ha vært at en annen konto, som også ble stengt, fortløpende delte posisjonen til Musks privatfly.

Les også: På innsiden av Twitter-dramaet

Informasjonen om hvor han befant seg skal ha blitt delt videre av disse journalistene, hevdet Twitter-sjefen.

Mange av journalistenes kontoer ble gjenåpnet lørdag etter at Musk holdt avstemning, hvor flertallet stemte for å gjøre det umiddelbart.

RETTELSE: I en tidligere versjon av denne saken sto det at avstemningen avsluttes klokken 11.20 norsk tid. Det riktige er klokken 12.20 19.12.2022. Feilen ble rettet klokken 11.17, 19.12.2022.

Publisert: